Societat 29/03/2022

Educació subvenciona cursos d'immersió lingüística a Irlanda, França i Alemanya aquest estiu

Destinarà una partida de 400.000 euros que mig miler d'estudiants puguin accedir als programes gratuïtament

ARA Balears
2 min
Alumnes de secundària en una imatge d'arxiu.

PalmaFins a 172 estudiants de les Illes Balears podran anar gratuïtament a França, Alemanya i Irlanda a millorar les competències orals en francès, alemany i anglès. La Conselleria d'Educació subvencionarà al 100% les estades als tres països, on l'alumnat farà cursos intensius de dues setmanes i de 40 a 45 hores lectives.

En concret, convocarà 135 ajuts per anar a Dublín, 10 per anar a Nantes i 27 per a Friburg. S'hi poden presentar aquells estudiants que estiguin cursant ara quart d'ESO en centres tant públics com concertats. A banda, també subvencionarà l'escola d'estiu en llengua anglesa a 367 alumnes de sisè de Primària. En aquest cas, són 50 hores de formació que s'impartiran a Palma, Inca, Alcúdia, Manacor, Ciutadella, Alaior, Sant Antoni de Portmany i Santa Eulària des Riu.

Educació destinarà una partida de 400.000 € a finançar actuacions. La novetat d'aquesta edició és la convocatòria dels programes d'immersió en llengua francesa i alemanya. El termini de presentació de les sol·licituds és del 27 de març al 13 d'abril de 2022, ambdós inclosos.

El criteri per seleccionar l'alumnat participant serà l'ordre alfabètic de les dues primeres lletres del primer cognom, seguit del segon cognom i del nom del sol·licitant. Per determinar el cognom pel qual s'ha d'iniciar l'adjudicació, es faran dos sortejos (un per als alumnes de quart d'ESO i un altre per als alumnes de sisè d'Educació Primària).

Cal recordar que els programes d'immersió lingüística a l'estranger i d'escola d'estiu es varen posar en marxa l'estiu del 2017 i es varen aturar el 2020 per la pandèmia. En la darrera convocatòria, la Conselleria va becar amb estades a l'estranger (Anglaterra i Irlanda) 277 alumnes i va organitzar una escola d'estiu en anglès en la qual varen participar 708 alumnes de Primària de totes les Illes Balears.

stats