IES Son Ferriol
Societat 06/03/2023

Educació presenta l'avantprojecte de l'IES Son Ferriol, que tindrà capacitat per a 810 alumnes

Es tracta d'una reivindicació històrica de la comunitat educativa i els veïns

ARA Balears
2 min
L'edifici serà el primer centre educatiu zero emissions que quasi se podrà abastir autònomament

PalmaLa Conselleria d’Educació i Formació Professional, mitjançant l’Institut d’Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC), ha presentat l’avantprojecte del nou IES Son Ferriol de Palma. Es tracta d’un nou centre amb 26 unitats d’ESO i Batxillerat i una aula UEECO, amb capacitat per a 810 alumnes. Es tracta d'una reivindicació històrica de la comunitat educativa i els veïns de Son Ferriol.

L'edifici serà el primer centre educatiu amb un consum d’energia quasi nul, amb una potència nominal instal·lada de plaques fotovoltaiques d’aproximadament 90 kW. La tipologia de l’edifici és compacte, distribuït al voltant d’un claustre interior a cel obert, amb planta baixa i dues plantes pis. Disposa de bona accessibilitat i amb la possibilitat de futures ampliacions en horitzontal. El projecte preveu zero emissions i una alta eficiència energètica. Per això té tancament de façanes amb galeries amb proteccions solars per facilitar l’ús de mitjans naturals de control ambiental.

També disposarà d’un sistema integrat de control de les instal·lacions d’enllumenat i climatització i de recollida d’aigües pluvials per a la seva reutilització. Les unitats de tractament d’aire exterior amb recuperadors de calor queden integrades a la segona planta, cosa que permet disposar de la totalitat de la coberta superior a la instal·lació de plaques fotovoltaiques. La configuració dels espais exteriors s’ha projectat com a espais d’aprenentatge vinculats al projecte educatiu del centre. La situació perifèrica de les pistes per a jocs motrius d’alta intensitat, amb mínima superfície pavimentada, permetrà disposar de zones arbrades, enjardinades i d’hort

A la presentació hi varen assistir, per part de la Conselleria, el conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March; el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante; el gerent de l'IBISEC, Miquel Coll, i l'arquitecte responsable del projecte, Guillem Vanrell. En canvi, per part de l’Ajuntament de Palma, hi foren presents el batle, José Hila; la regidora d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor; el regidor d'Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió; la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, i el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Jordi Vilà. A més, també hi hagué representació de la comunitat educativa de Son Ferriol.

stats