Societat 23/10/2019

Educació valora la possibilitat que els centres que puguin decidir com es fa el fitxatge

Cosme Orell, portaveu de l'STEI: "És un avanç, però ja veurem en què queda"

Maria Fuster
1 min
El professorat pot fitxar utilitzant el seu mòbil

PalmaA més de la convocatòria de reunió de la Mesa Sectorial d'Educació per parlar del polèmic fitxatge als centres educatius públics que tindrà lloc el dia 29 d'octubre a les 9 h, la Conselleria d'Educació ha adjuntat un document.

Al text, la Conselleria assegura que valora "la possibilitat que els centres que puguin prendre la decisió definitiva sobre la utilització total o parcial d'aquesta eina". Una afirmació que ha estat acollida de manera positiva pel sindicat STEI, però amb certes reticències. "És un avanç, però veurem en què queda", assegura Cosme Orell, secretari d'Educació d'aquest sindicat.

"Existeix la possibilitat que no sigui una impossició, però en realitat està tot enlaire", diu el sindicalista, qui veu també massa condicionals a la frase que utilitza la Conselleria al document. "El Consell Escolar hauria de tenir consens de claustre, diu el text. I si no en té?", es demana.

La Conselleria d'Educació assegura que el sistema de fitxatge està en proves i que se'n parlarà dimarts que ve. Cal recordar que les Juntes de Personal Docent no Universitari de Mallorca, Menorca i les Pitiüses han reclamat la suspensió i la retirada del fitxatge horari i varen sol·licitar la convocatòria d’una mesa sectorial específica per tractar d'aquesta qüestió de manera urgent, a la qual Educacció va accedir.

stats