Societat 08/02/2022

Educació expedienta l'empresa de transport escolar que no va recollir uns alumnes de Montuïri

La companyia al·lega la manca de monitors pel covid-19 i el conseller Martí March ha demanat disculpes al Parlament

2 min
IES Porreres.

PalmaLa Conselleria d'Educació ha obert un expedient a l'empresa de transport escolar que no va recollir una trentena d'alumnes de Montuïri per dur-los a l'IES Porreres divendres passat. Així ho ha assegurat el conseller Martí March aquest dimarts al Parlament, on ha demanat disculpes per aquest fet i ha recordat que és l'empresa la responsable del servei de monitors. L'empresa ha al·legat que té manca de monitors per les baixes per covid-19 i els alumnes, per llei, han d'anar acompanyats en el trajecte.

Cal dir que no és la primera vegada i que el problema no és només d'un dia. Des de l'inici del segon trimestre hi ha hagut manca de monitors als autocars que fan el trajecte a l'IES Porreres des dels pobles del voltant, i fins i tot el director del centre ha hagut de fer de monitor per assegurar que els estudiants poguessin arribar a classe. Fins i tot el batle de Montuïri, Joan Verger, va enviar ahir una carta a la Conselleria reclamant solucions a la situació.

"S'ha arribat a un punt, i això és intolerable, que alguns alumnes no han anat a classe perquè cap familiar, amic o conegut els ha pogut acompanyar fins a l'IES Porreres aquells dies que no hi ha hagut transport escolar a causa de la baixa dels monitors d'acompanyament", assegura el batle a la carta. I continua: "Aquest extrem és un punt més greu perquè atempta contra el dret dels alumnes a rebre l'educació pública, gratuïta i de qualitat en una etapa en què l'ensenyament és obligatori".

En aquest sentit, March ha reconegut que "és una cosa greu" i ha demanat a les empreses que, si tenen manca de monitors i el 50% dels alumnes tenen més de 12 anys, faci igualment el trajecte sense acompanyament, perquè així ho permet un decret llei sobre seguretat escolar en casos d'emergència. Per la seva banda, la portaveu del Partit Popular, Marga Duran, ha celebrat que es prenguin mesures, però ha ressaltat que no ocorre només a Porreres, sinó també a altres indrets de l'illa com ara Santanyí. "El 21 de setembre la batlessa de Santanyí li va demanar una reunió i encara no li ha contestat", ha recriminat.

stats