Societat 24/04/2018

Educació destina 2,4 milions d'euros a obres de millora

Es faran a l’IES Berenguer d’Anoia d’Inca i a l’IES Llucmajor

Ara Balears
2 min
Educació destina 2,4 milions d'euros

PalmaEducació treu a licitació obres de millora a centres educatius de les Illes Balears per un import de més de 2,4 milions d’euros. Per primera vegada i d'acord amb la nova Llei de contractes del sector públic, surten a licitació les obres de millora en centres educatius a la plataforma de contractació del sector públic del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública.

La Conselleria d’Educació i Universitat ha publicat a la plataforma de contractació del sector públic del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública la licitació de les obres de millora de l’IES Llucmajor i d’ampliació de l’IES Berenguer d’Anoia d’Inca. Aquests dos projectes de millora surten a licitació per un total de 2.439.445 euros.

Supressió de barreres arquitectòniques a l’IES Llucmajor

L’obra de millora de l’accessibilitat a l’IES Llucmajor preveu una important actuació d’adequació del centre. L’obra surt a licitació per 120.217 euros i té un termini d’execució de quatre mesos.

El projecte de reforma preveu l’eliminació de barreres arquitectòniques i la millora de l’accessibilitat a través de diferents intervencions. En destaquen la instal·lació d’un ascensor a l’edifici; l'adaptació de dos banys, un al bloc A i un al bloc C i la millora d'accés des del carrer al centre, entre d'altres.

Ampliació de l’IES Berenguer d’Anoia d’Inca

Les obres d’ampliació previstes a l’IES Berenguer d’Anoia a Inca preveuen la construcció d’un annex a l’actual edifici principal del centre per un import de 2.319.228 euros euros i, una vegada licitades, el termini d’execució serà de 12 mesos.

El projecte de reforma preveu l’edificació d’un volum annexat a l'edifici central, on es construiran 11 aules noves, a més d’una nova escala, un ascensor, així com zones de bany a cadascuna de les plantes. El projecte d’ampliació permetrà també retirar les tres aules modulars que hi ha actualment al centre i donar resposta a les necessitats d'escolarització en els nivells educatius de Secundària.

Les previsions assenyalen que, una vegada licitades, les obres podrien començar el darrer trimestre del 2018 i acabar l’any 2019.

Aquestes actuacions de més de 2,4 milions d’euros estan previstes en el Pla d’infraestructures educatives 2016-2023 per a totes les illes per respondre de manera ordenada i objectiva a les necessitats estructurals dels centres educatius de les Balears.

stats