Societat 10/12/2020

Educació obre una convocatòria perquè ajuntaments i consells insulars creïn places públiques de 0-3 anys

La Conselleria subvenciona el 75% dels costos de cada plaça i l'objectiu és que se'n convoquin unes 700 abans que acabi el 2024

Ara Balears
1 min
Infants juguen al pati d'una escoleta.

La Conselleria d'Educació ha obert una convocatòria dirigida a ajuntaments i consells insulars per tal que convoquin unes noves 700 places públiques abans que acabi el 2024. En concret, Educació destinarà 9.000 euros a cada plaça i, tenint en compte que el cost d'aquestes ronda els 12.000 euros, la Conselleria assumirà el 75% dels costos.

Per illes, la previsió es que es posin en funcionament 500 places a Mallorca –200 de les quals a Palma– i la resta, repartides entre Eivissa, Formentera i Menorca. A partir d’avui i fins dia 9 de març de 2021 tots els ajuntaments i consells insulars que hi estiguin interessats poden sol·licitar aquests ajuts.

Aquesta és una primera convocatòria de les previstes, que estan a l'espera que s'aprovin els pressupostos generals de l'Estat, segons ha informat Educació en un comunicat. En total, aquesta iniciativa suposarà una inversió de vuit milions d’euros en quatre anys (2020-2024). Calculen que l'ampliació de l'oferta farà que aquest servei públic doni cobertura a un 35% dels infants de cada municipi. Es prioritzaran els que tenen menys places en relació amb el nombre d'alumnes censats.

D'altra banda, l'altra línia que s'ha obert és perquè les guarderies (centres sense autorització educativa) puguin adequar les instal·lacions i passin a ser centres educatius de primer cicle d'Infantil amb autorització educativa. Es destinaran 4.000 euros a cada plaça i, per tant, un centre amb capacitat per a 30 infants pot obtenir 120.000 euros per fer les obres, que s'hauran d'acabar en quatre anys. March preveu que aquesta inversió impliqui la creació de 500 noves places a la Xarxa Complementària.

stats