Societat 04/03/2024

Educació construirà un institut a Algaida per descongestionar els centres de Llucmajor

El conseller Vera també ha anunciat que es destinaran tres milions d'euros a la creació de 517 places de 0 a 3 anys

2 min
El conseller d'Educació, Antoni Vera, visita centres educatius.

PalmaEl conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera, ha anunciat aquest dilluns la construcció d'un nou institut a Algaida, que servirà per descongestionar els centres educatius de Llucmajor. Vera ha explicat que el nou Pla d'infraestructures 2024-2030 que s'està ultimant recollirà la nova infraestructura educativa d'Algaida, que, previsiblement, acollirà els estudis d'ESO i Batxillerat. Es preveu que el nou institut tingui tres línies a ESO i dues a Batxillerat.

D'altra banda, durant la seva visita al CEIP Pare Bartomeu Pou d'Algaida, el conseller també ha anunciat que la licitació de les obres d'ampliació es publicarà aviat. Aquestes actuacions suposaran l'ampliació del centre amb tres noves aules per donar resposta a la falta d'espai. El Pla d'infraestructures també recollirà l'ampliació de l'IES Porreres. Amb aquestes obres, el centre ampliarà els estudis a Batxillerat i es donarà resposta a una reivindicació històrica de l'institut. A més, també s'estudiarà la necessitat d'implantar nous cicles de Formació Professional.

Tres milions d'euros per a la creació de 517 places de 0 a 3 anys

Educació també ha anunciat aquest dilluns la posada en marxa d'una línia d'ajudes de tres milions d'euros per a la creació de 517 places de 0 a 3 anys, per estendre la gratuïtat de tot el cicle d'Educació Infantil a més centres i arribar al màxim de famílies possible. En concret, aquesta nova ajuda es destinarà a l'ampliació de places en centres ja autoritzats i a la reconversió en el cas de centres sense autorització educativa (guarderies).

Per donar a conèixer tota la informació, Vera; la directora general de Primera Infància, Atenció a la Diversitat i Millora Educativa, Neus Riera, i la directora de l'Institut per a l'Educació de la Primera Infància (IEPI), Rosa Mas, s'han reunit aquest dilluns amb els titulars dels centres concertats de les Balears. Així mateix, està previst que dimecres que ve es faci una reunió amb els titulars dels centres que no disposen d'autorització educativa.

Durant la trobada d'aquest dilluns, s'ha informat els assistents sobre la creació de la nova línia d'ajudes de tres milions d'euros per a l'ampliació de places de primer cicle d'Infantil que es podran destinar a l'execució de les obres necessàries per a l'ampliació de places. La Conselleria d'Educació i Universitats subvencionarà amb fins a 6.300 euros la creació de cada plaça en el cas dels centres autoritzats. Pel que fa a centres amb autorització educativa, es preveu l'ampliació de 317 places.

En el cas dels centres sense autorització educativa, la Conselleria ha augmentat l'aportació de 3.000 a 4.000 euros per a la creació de places. En aquest cas, es preveu crear 200 noves places. Algunes d'aquestes noves places de 0 a 3 anys ja estaran operatives a partir del curs 2024-2025. Cal recordar que, actualment, 191 centres –107 de la xarxa pública i 84 de la xarxa complementària– ja ofereixen la gratuïtat de 0 a 3 anys, que beneficia més d'11.000 famílies. El cost de la gratuïtat fins a l'any 2027 ascendeix a 152.694.000 euros. Per al 2024, hi ha pressupostats 51 milions d'euros per a la gratuïtat de tot el cicle d'Educació Infantil, gairebé 31 milions més que en l'exercici anterior.

stats