Societat 15/11/2023

Educació haurà signat tots els convenis de gratuïtat 0-3 abans de finals de mes

A mesura que els centres vagin rebent les subvencions, aniran tornant els imports cobrats a les famílies

1 min
Escoleta

PalmaLa presidenta del Govern, Marga Prohens, acompanyada del conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera, ha anunciat que "a finals de novembre, s'hauran signat tots els convenis de gratuïtat amb les escoletes de les Balears". Ho han fet durant la visita al CEI Ropit, un dels que ja es beneficiarà de la gratuïtat. Ara com ara, ja s'han signat el 70% dels de Mallorca, tots els d'Eivissa i aquest dijous Vera viatja a Menorca per signar els convenis amb les escoletes de l'illa. "197 centres ja s'hi han adherit, i esperam que els que compleixin els requisits s'hi vagin adherint", ha dit Prohens.

La presidenta ha assegurat que a partir d'enguany, 11.000 famílies es podran acollir a la gratuïtat de les escoletes públiques i de la xarxa complementària. En total, el Govern ha invertit 51 milions d'euros en l'ampliació de la gratuïtat, 40 més que l'any passat, ha dit Prohens. La inversió prevista fins a l’any 2027 és de 152,7 milions d’euros.

En relació amb les escoletes que encara no han signat, Vera ha assegurat que "ja s'han fet les fiscalitzacions, estam fent efectives les firmes i després es faran les ordres de pagament". Les escoletes que han anat cobrant a les famílies les quotes, ha explicat, tan aviat rebin la subvenció, hauran de retornar l'import facturat.

stats