Societat 10/06/2021

L'eclipsi de Sol podrà veure's des de les Balears de manera parcial avui

La Lluna només taparà un bocí de la part superior, aproximadament un 0,02 de la superfície solar

ARA Balears
1 min
Representació d'un eclipsi.

PalmaAvui hi haurà un eclipsi solar. En el cas de les Balears, serà un eclipsi parcial, de manera que la Lluna tan sols taparà un bocí de la part superior del Sol, aproximadament un 0,02 de la superfície. Aquest fenomen es podrà veure a les Illes a partir de les 11.23 h i acabarà devers les 12.14 h i el moment en què més es veurà serà a les 11.52 h.

Segons ha explicat l'Institut Geogràfic Nacional, que retransmetrà l'eclipsi en directe, com més al nord-oest de la Península, la porció de Sol que quedarà tapada serà més gran. Així, a Galícia la Lluna arribarà a ocultar el 23% del diàmetre del Sol.

Així és com es veurà l'eclipsi parcial de Sol d'aquest dijous des de Palma.

Consells per observar l'eclipsi

Els eclipsis solars mai s'han de mirar directament a ull nuu, i tampoc amb uns binocles o un telescopi sense cap mena de precaució, ja que es pot prendre mal. Per veure'ls calen filtres protectors potents o unes ulleres de soldador. Ara bé, es poden utilitzar uns binocles normals i corrents o un telescopi per observar-los indirectament.

La idea és col·locar un paper relativament a prop de la lent del telescopi o d'una de les dels binocles i, així, projectar-hi el que veuríem amb els nostres ulls. D'aquesta manera, es pot obtenir una imatge ben nítida de com la Lluna va tapant el Sol de mica en mica. També es pot fer el mateix fent un forat amb una agulla en una superfície de cartó, encarant-la cap al Sol i projectant la imatge sobre una superfície llisa.

stats