Societat 08/06/2020

Drons submarins i aeris per estudiar les col·lisions entre vaixells i catxalots

L'associació Tursiops inicia un projecte que pretén saber més sobre aquesta problemàtica i crear un mapa d'on passa més

Ara Balears
1 min
Les col·lisions entre embarcacions i catxalots és un dels principals impactes que pateix una l'espècie.

PalmaL'associació Tursiops farà servir drons aeris i submarins per captar imatges de les ferides que causen els vaixells als catxalots i elaboraran un mapa per detallar on hi ha més casos a les Balears. L'objectiu és conèixer bé la dimensió del problema per després assessorar les administracions públiques competents i els sectors involucrats, segons ha explicat Tursiops en un comunicat.

El grup d'investigadors ha iniciat un projecte d'investigació per saber més sobre les col·lisions entre embarcacions i catxalots a la mar balear perquè és un dels principals impactes que pateix l'espècie, que al Mediterrani està en perill d'extinció, segons la Unió Internacional per la Conservació de la Natura.

La mar balear és un lloc únic per als catxalots de la Mediterrània i, de fet, existeix una zona protegida que pretén protegir els mamífers marins. L'estudi tindrà el suport de la Fundació Biodiversitat del Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic.

El turisme a les Pitiüses espanta els dofins

Tursiops va confirmar que la presència de dofins disminueix a l'estiu a causa del renou del trànsit marítim a la zona dels Freus, dins l'àmbit del Parc Natural de ses Salines d'Eivissa i Formentera. Com ja va informar l'ARA Balears, els dofins fugen del turisme i aquesta activitat ha multiplicat per deu el trànsit marítim entre les dues illes.

stats