Societat 08/09/2019

Dilluns CCOO fa una crida a sortir al carrer per defensar els drets de les treballadores de les escoletes 0-3

Reclamen unes condicions de treball dignes a través de la millora del seu conveni col·lectiu

Ara Balears
1 min
Els treballadors de les esoletes ja se varen manifestar el 21 de maig a Palma

PalmaAquest dilluns, 9 de setembre, la FE-CCOO torna a sortir al carrer per defensar els drets de les educadores i mestres de les escoletes del primer cicle d’Educació Infantil. Des del curs passat, les educadores de les escoletes del primer cicle d’Educació Infantil estan en lluita perquè reclamen unes condicions de treball dignes a través de la millora del seu conveni col·lectiu.

La concentració de Palma es farà a l’encreuament entre el carrer dels Oms i el de Sant Miquel a les 19h.

Cal recordar que després de set anys de congelació del seu salari i en contra del que van expressar les treballadores al carrer, el passat mes de maig es va signar un nou conveni col·lectiu que no complia les expectatives del sector. Aquest fet va intensificar les protestes del sector per tal de sensibilitzar la societat de la seva situació de precarieta, que ve motivada especialment pel fet de ser un sector feminitzat i per tant precari. Això fa que, a més, s’aprofundeixi en la injusta bretxa salarial.

Des de la FE-CCOO apunten que "continuam amb el nostre compromís amb aquestes treballadores. No podem acceptar que el conveni que es va signar el mes de maig inclogui salaris inferiors a 1.000 euros mensuals. A més, pensam que també va en contra de l'educació dels nostres infants, ja que 39 hores d'atenció directa fan impossible coordinar i preparar les tasques necessàries per acompanyar en el desenvolupament emocional, les capacitats afectives, socials i intel·lectuals dels infants".

stats