Societat 09/11/2019

Dotze municipis s'uneixen a la plataforma de participació ciutadana impulsada pel Consell de Mallorca

La iniciativa és un dels instruments que permetran millorar la recollida de les opinions i necessitats de la gent

Ara Balears
1 min
L'ajuntament intenta impulsar la participació ciutadana i que els veïns tinguin accès a la gestió política.

PalmaUn total de 12 municipis de Mallorca tindran una plataforma de participació ciutadana que els permetrà posar en marxa iniciatives per conèixer de millor manera el que desitgen els seus ciutadans. Es tracta d'una iniciativa impulsada des del Consell de Mallorca oberta a tots els municipis, però que es començarà a implementar amb els que han volgut participar en aquest projecte.

Els municipis adherits són Algaida, Pollença, Montuïri, Llucmajor, Felanitx, Manacor, Bunyola, Deià, Porreres, Esporles, Santa Eugènia i Alcúdia. Representants dels diferents consistoris s’han trobat per primera vegada amb el director insular de Participació i Joventut, Àlex Segura, i personal tècnic del Departament per establir les prioritats de la plataforma en cada cas.

A partir d’aquesta trobada, el Consell elabora ara un pla d’acció personalitzat per a cada un dels consistoris que s’han acollit al servei que ofereix el Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local que, per una banda, cobreix les necessitats tècniques de la plataforma a través del Consorci TIC Mallorca i, per l’altra, ofereix assistència i formació des de l’àrea de Participació.

Les plataformes de participació ciutadana són un dels instruments que permeten recollir les opinions i necessitats de la gent. Permeten debatre sobre un tema en concret, desenvolupar els pressupostos participatius del municipi, votar propostes vinculants… El Consell, amb aquesta iniciativa, pretén fomentar la participació ciutadana als municipis de l’illa. A més, durant el 2020 se subvencionaran projectes municipals d’aquesta matèria.

stats