Societat 21/05/2019

Troben un cos al Prat que podria ser el de la dona desapareguda i assassinada a Cornellà

Empleats de la neteja localitzen el cadàver en un descampat a tocar de l'autovia de Castelldefels

Pau Esparch / Montse Riart
3 min
Troben un cos que podria ser el de la dona desapareguda a Cornellà

BarcelonaEls Mossos d’Esquadra investiguen si el cadàver que s'ha trobat aquesta tarda en un descampat del Prat de Llobregat és el de la dona desapareguda i assassinada a Cornellà de Llobregat a mitjans de març, Janet Jumillas. A l’espera dels resultats oficials, tot apunta que seria el cos de la dona de 39 anys i veïna de Viladecans a qui la família va veure per última vegada el 13 de març quan va anar a les oficines de l’Agència Tributària de Cornellà a fer una gestió. Els Mossos van detenir dos homes pel crim fa dues setmanes: el principal sospitós, de 32 anys i veí de Cornellà, va entrar a la presó per homicidi amb ocultació del cadàver i l’altre, de 23 anys i veí del Prat, va quedar lliure amb mesures cautelars per encobriment.

Uns treballadors de la neteja han localitzat el cos, pels volts de les cinc de la tarda, en un descampat a tocar de l’autovia de Castelldefels. El cadàver no era visible i estava amagat en una zona del solar, situat al final del carrer Major del Prat. En una primera inspecció s'ha comprovat que el cos feia temps que era allà. Després de fer l’aixecament del cadàver, els Mossos estan pendents dels resultats de l’autòpsia per certificar que es tracta de Jumillas. Quan van fer les dues detencions ja van avançar que la desaparició, feia dos mesos, de la dona a Cornellà era criminal.

Segons la interlocutòria del jutge del cas, la policia catalana va trobar proves que el principal sospitós va repintar el seu pis de Cornellà poc després de la desaparició d’ella. Tot i aquestes precaucions, els investigadors van trobar-hi restes de sang. El detingut havia estat en el punt de mira dels Mossos des del principi. Poc després de la desaparició de la dona, els agents el van citar a declarar a la comissaria perquè, amb l’anàlisi del mòbil de la víctima, van saber que havien mantingut contacte en les hores prèvies a la desaparició. El pis on vivia el principal sospitós està situat a menys d’un quilòmetre de l’aparcament on es va trobar el cotxe de la dona després de la seva desaparició i a prop de les oficines de l’Agència Tributària del municipi, on la víctima havia anat quan va desaparèixer.

Segons el jutge, el que l’home va declarar a comissaria no lligava amb algunes proves, i per això els Mossos van començar a seguir-lo. El mateix dia que el principal sospitós va comparèixer a la comissaria el van enxampar llençant unes bosses d’escombraries al contenidor: a dins hi havia unes ulleres trencades, una corda amb cabells i dues baietes “amarades de sang” que seria de la víctima, tal com han confirmat les anàlisis. Davant del jutge, l’home es va negar a declarar.

L’escena del crim

Els Mossos van escorcollar el pis del detingut el dia que el van detenir i hi van trobar proves que s’hauria repintat. Tot i així, van aparèixer restes de sang a les parets i a terra, que caldrà analitzar si també pertanyen a la víctima. Totes les proves fan pensar al jutge que, inicialment, “va ser a l’interior d’aquest domicili on l’investigat va acabar amb la vida [de la dona] i després va amagar el cadàver en algun lloc que de moment es desconeix”.

Els dos homes detinguts són coneguts de la víctima. La policia va punxar els seus telèfons, va analitzar la geolocalització dels mòbils, va examinar tant els seus correus com les seves xarxes socials i els va fer un seguiment per tenir proves de la seva relació amb la desaparició.

stats