Tribunals
Societat 14/11/2022

La dona acusada d'assaltar esglésies i agredir capellans es nega a declarar

La Fiscalia demana sis anys de presó , 17 anys i mig d'internament mèdic i prop de 900 euros de multa

ARA Balears
2 min
La dona acusada, durant el judici

PalmaLa dona acusada d'assaltar esglésies i assetjar capellans a Palma ha decidit acollir-se al seu dret de no declarar en el judici que ha tingut lloc aquest dilluns a la Secció Primera de l'Audiència Provincial. La Fiscalia ha demanat per a la processada penes que sumen sis anys de presó , 17 anys i mig d'internament mèdic i prop de 900 euros de multa per quasi una vintena de delictes.

Un treballador del Bisbat ha explicat que la dona va acudir a les oficines "fora de si", exigint parlar amb el vicari, insultant i assegurant ser "missatgera de Jesucrist". Tot i que va haver de ser desallotjada per la Policia, va tornar hores més tard i va amenaçar una portera. Per la seva banda, el rector de l'església de Sant Sebastià a Palma ha contat que la dona ha mantingut un assetjament constant a la parròquia i que el va insultar dient "Et condemnaré, no ets capellà, ets l'anticrist".

La dona també interrompia les cerimònies amb "paraules i gestos obscens" i pujava a l'altar pregant en llatí. La situació va provocar que es contractàs personal de seguretat perquè aquests episodis es repetien "diàriament". Segons el Fiscal, els incidents es produeixen des de l'any 2018, quan l'acusada havia comès diverses agressions i menyspreus cap a particulars que presten els seus serveis religiosos o que acudeixen a aquests actes, la majoria dins les seus religioses i arribant fins i tot a alterar les cerimònies o cultes que s'estaven fent.

El fiscal ha enumerat fins a 19 incidents protagonitzats per l'acusada, en els quals va insultar i amenaçar de mort, va rompre vidres de les esglésies, va causar desperfectes a cartells o va interrompre cerimònies i esdeveniments religiosos, entre d'altres. En un d'aquests incidents va pegar una galtada a un sagristà després d'encarar-se amb ell, també va pegar manotades a les persones que s'apropaven a ella quan impedia la celebració de cerimònies i cops de puny i empentes a treballadors dels establiments religiosos. També va orinar en el pelut de l'entrada d'una església de Ciutat.

La dona ha estat diagnosticada en diverses ocasions, i ha arribat a estar interna en unitats de psiquiatria per valorar la seva conducta. Aquests informes mèdics forenses conclouen inicialment que pateix trastorn de caràcter psicòtic com el trastorn de la personalitat de tipus paranoide.

La Justícia va dictar per a l'acusada, que està a presó provisional des de febrer d'enguany, la prohibició d'apropar-se a menys de 150 metres de l'església de Sant Miquel mentre duràs la tramitació del procediment, així com una ordre d'allunyament a menys de 50 metres del Bisbat de Mallorca i l'església de Les Rafaletes.

stats