Societat 21/12/2020

L'ús abusiu dels dispositius digitals empobreix el llenguatge dels preadolescents

Un estudi de la UIB assenyala els efectes negatius que té la utilització excessiva de tauletes i mòbils sobre les habilitats lingüístiques

Ara Balears
1 min
Un infant mirant la televisió

PalmaL'ús abusiu de dispositius electrònics com tauletes i telèfons mòbils té efectes negatius sobre les habilitats lingüístiques dels preadolescents. Segons un estudi que ha duit a terme la Universitat de les Illes Balears, l'abús d'aquests aparells tecnològics provoca una notable disminució de les interaccions amb altres persones i genera l'empobriment en el desenvolupament del llenguatge dels menors.

En l'estudi, els investigadors de la UIB han analitzat la relació que existeix entre l'ús d'aquests dispositius, la quantitat d'ínputs lingüístics dels pares i el nivell lingüístic dels preadolescents. Segons han detallat en un comunicat, 60 infants d'11 a 12 anys han participat en l'estudi, en què contestaren dos tests sobre la freqüència i el tipus de dispositius utilitzats, la interacció lingüística amb els pares i els nivells d'expressió i comprensió lingüística.

Després d'analitzar els tests dels participants en l'estudi, els investigadors han explicat que el 53,3% diu que no parla gaire amb els pares o amb les persones que en tenen cura. Aquestes dades revelen que aquells preadolescents que presenten més mals resultats lingüístics són també els qui reconeixen que parlen poc amb els pares i passen més temps davant les pantalles.

stats