Societat 30/06/2022

Es dispara la venda d'antígens a Menorca després de les festes de Sant Joan

De les 13.000 unitats que tenia COFARME abans de les festes per distribuir, tan sols en queden unes 2.600

Iván Martín
1 min
Imatge d'arxiu d'unes proves d'antígens.

MAÓEl president de la Cooperativa Farmacèutica de Menorca (COFARME), Josep Maria Oleo, ha assegurat que s'ha disparat la venda d'antígens a l'illa, especialment accentuada després de les festes de Sant Joan de Ciutadella: "tot i que ja ho esperàvem pel bon inici de la temporada turística i la massificació del Sant Joan, estem sorpresos perquè malgrat distribuir milers d'unitats s'estan esgotant i preparant noves partides. La incidència és més elevada que no ens pensàvem".

En concret, dels 13.000 antígens que tenia COFARME abans de les festes de Sant Joan per distribuir, tan sols en queden unes 2.600 unitats: "Abans de festes es van registrar moltes compres de gent que tenia símptomes, altres volien saber el seu estat de salut abans de les festes i també n'hi ha hagut de previsors. Tot i que Ciutadella lidera el rànquing de vendes, l'increment d'antígens és generalitza a tota l'illa".

D'altra banda, el president de la cooperativa farmacèutica atribueix l'increment de la incidència de la covid-19 a l'augment de la mobilitat i la socialització en forma de festes, concerts o altres activitats: "Sempre que hi ha un increment de la mobilitat i d'esdeveniments, siguin o no a l'aire lliure, s'afavoreix la propagació del virus".

Finalment, Oleo preveu que la tendència de les festes de Sant Joan s'extrapoli a les festes patronals de la resta de municipis de Menorca i ha garantit el subministrament de test d'antígens a les farmàcies: "En unes festes és inevitable la proximitat entre persones perquè hi ha moltes ganes. Procurarem que hi hagi les unitats suficients per donar resposta a la demanda". I afegeix: "El més important és que les noves variants que surtin siguin benignes o que donin patologies senzilles".

stats