Societat 27/08/2018

"La discriminació és el pa de cada dia"

Víctor Robles agafa les regnes de Ben Amics amb l'objectiu de revitalitzar l'activisme i potenciar la intervenció socioeducativa

Maria Llull
2 min
Víctor Robles, nou president de Ben Amics.

PalmaVíctor Robles va ser elegit president de l'associació LGTBI Ben Amics el passat 22 d'agost. El nou equip directiu, que també està format per Natalia Martín (secretària) i Bea Morales (tresorera), agafa les regnes de l'organització amb diversos objectius a l'horitzó immediat, com ara aconseguir una major participació, reactivar el servei d'atenció social i potenciar la intervenció socioeducativa.

"Tenim certs problemes de mobilització perquè hi ha molta rotació i volem un voluntariat actiu més permanent", explica Robles. És fonamental, per això, "crear espais de confraternització i donar molta informació que serveixi per apoderar els nostres socis i simpatitzants".

D'altra banda, l'associació cerca noves vies de finançament. "El nostre finançament prové de la venda de marxandatge, les subvencions i l'organització de cursos. Hem de trobar altres maneres d'augmentar els recursos, com les donacions o el micromecenatge".

Malgrat que la normalització de la igualtat s'ha aconseguit després de molts anys de lluita i que hi ha una llei autonòmica que la garanteix, la discriminació encara es produeix a molts àmbits de la societat balear. "La discriminació és el pa de cada dia i no sempre és notícia", assenyala Robles. "És molt important promoure les denúncies, però també és fonamental la intervenció socioeducativa. L'educació és l'eina més important per canviar la realitat". Com a fet positiu, el president de Ben Amics destaca que "cada vegada hi ha més gent disposada a fer front a la discriminació".

Ben Amics vol recuperar, en aquesta nova etapa, el servei d'atenció social que ja va funcionar en el passat i que "es va desmantellar per manca de recursos". "Hem de parlar amb els col·legis oficials de professionals, perquè cercam gent amb formació específica". Robles "recorda que el Govern va posar en marxa fa uns mesos un servei d'orientació i atenció psicològica per aquells que ho necessitin".

stats