Societat 24/11/2023

Els directors de Mallorca se sumen a la campanya per l'ensenyament en català

El pronunciament l'han fet en el marc de les segones Jornades de Lideratge Pedagògic Mallorca-Adipma

1 min
Els directors i directores de Mallorca que han participat a les jornades.

PalmaEls directors d'escoles de Mallorca s'han pronunciat conjuntament en contra de la proposta d'elecció de llengua del Govern, pactada amb Vox, i sense consensuar amb la comunitat educativa. La manifestació de suport l'han fet durant les segones Jornades de Lideratge Pedagògic Mallorca-Adipma, que s'han fet a la UIB. Els assistents, en línia amb els claustres participants en la campanya a favor de l'ensenyament en català, s'han fotografiat amb el lema 'La llengua no es toca'.

La mobilització del col·lectiu docent va començar el 13 de novembre i, des d'aquell moment, més de 40 centres ja s'han sumat al moviment, amb el qual cerquen reivindicar que el català ha de continuar sent l'idioma vehicular dels centres educatius. Tot plegat, per contribuir que els alumnes acabin l'escolarització amb el mateix nivell de català que de castellà. Avui dia, amb el model encara vigent, no s'assoleix aquesta fita.

Abordatge de la funció directiva

En el marc d'aquestes Jornades de Lideratge Pedagògic, s'ha parlat de la realitat sociolingüística dels centres educatius de Mallorca, però també del paper de lideratge dels equips directius, de la formació inicial del professorat en l'àmbit de la gestió dels centres educatius, o d'estratègies per a la presa de decisions en la gestió dels centres educatius, entre d'altres. Durant dos dies, aquests temes s'han tractat a partir de ponències d'experts en les diferents matèries, com per exemple el degà de la Facultat d'Educació, Miquel Oliver.

stats