Societat 19/04/2023

El director executiu de Jet2holidays, sobre la massificació turística: "Forma part de l'experiència trobar-se una illa concorreguda"

El touroperador oferirà 3,3 milions de places aèries per a la temporada d'estiu a Espanya, amb un increment d'un 6% a les Balears

ARA Balears
2 min
Steve Heapy, conseller delegat de Jet2.Com y Jet2holidays.

PalmaEl director executiu de Jet2holidays, Steve Heapy, ha fet referència aquest dimecres a Palma a la massificació turística que pateix Mallorca durant determinades èpoques de l'any i ha assegurat que la seva empresa "no rep queixes" per aquest motiu, ja que "per a molta gent forma part de l'experiència trobar-se una illa concorreguda". El directiu ha presentat els resultats i previsions del touroperador. "La gent està contenta de venir a Mallorca malgrat que hi hagi molta gent, perquè és una illa concorreguda i per a molta gent forma part de l'experiència trobar bars i restaurants concorreguts, L'empresa no ha rebut queixes per trobar-se massa gent", ha argumentat, segons ha informat Europa Press.

Jet2holidays és a hores d'ara el touroperador més gran del Regne Unit per damunt de TUI, amb 5,9 milions de llicències de paquets vacacionals (TUI en té 5,3 milions). L'aerolínia Jet2.com oferirà més de 3,3 milions de seients per a la temporada d'estiu a Espanya, una xifra que supera el volum de passatgers de 2019. Pel que fa a les Balears, hi haurà un increment de seients del 6% comparat amb l'estiu de 2019. Menorca serà l'illa amb un increment més gran, amb un 21% més.

Heapy ha assenyalat que els moviments socials que parlen de decreixement turístic "han de ser curosos amb el que transmeten" perquè "és molt fàcil dir que no es vol tant de turisme, però això influirà en l'ocupació". "Si els turistes no se senten benvinguts, deixaran de venir", ha afegit. "Turquia, per exemple, proporciona un valor fantàstic, està molt contenta de rebre turistes i té un govern que dona suport al turisme. Grècia també", ha comentat.

Quant a les solucions per minvar la massificació, l'empresari ha remarcat que "hi ha d'haver un bon debat entre el govern, les aerolínies, els hotels i els ciutadans, que han de trobar una solució compromesa perquè és un assumpte difícil de resoldre". "S'ha d'entendre què volen les parts implicades per trobar una solució correcta. No és fàcil, però menys turisme significa menys ingressos, menys PIB i menys ocupació per als ciutadans de les Illes", ha continuat el director executiu.

Més hotels i amb més llits

Heapy també ha apuntat que la seva companyia vol arribar als 30 milions de clients en 2030. A la pregunta de si això implicaria un creixement de la planta hotelera de Mallorca, el directiu ha afirmat que es necessitaran més hotels i que augmentin la seva capacitat. "Jet2holidays vol créixer a Eivissa, Menorca i Mallorca, a tots els mercats i a totes les estacions. Ara, per exemple, ja s'opera des d'abril a Menorca i Eivissa, i Mallorca de febrer a novembre", ha afegit.

Sobre la manca de treballadors durant la temporada, Heapy ha respost que a la seva empresa no tenen aquest problema, però és conscient d'aquesta circumstància en alguns hotels i ha mostrat la seva preocupació sobre com repercutirà en el servei.

Quant als efectes del canvi climàtic en el turisme, el director executiu ha assegurat que no està preocupat. "Quan la gent parla de l'increment de les temperatures, es parla d'un grau global. Això no suposa molta diferència en el Regne Unit. A més, plou molt i no té un bon clima", ha apuntat. En opinió del touroperador, la gent prefereix "conèixer altres cultures, anar de vacances i oblidar els seus problemes". Així que no creu que la indústria vacacional "s'hagi de preocupar per això", encara que "les empreses hem de ser més sostenibles".

stats