El director de la residència Can Blai: "Hi ha moments de por, jornades interminables, nerviosisme i molt d'esforç"

El responsable de la residència d'Eivissa, Jesús Díaz-Santos, defensa la feina del seu equip i critica el tractament informatiu dels mitjans locals

"Com a director de la residència i centre de dia Can Blai em veig obligat a posar en valor el treball de tot l'equip humà que tenc al meu càrrec", comença dient Jesús Díaz-Santos a la carta oberta que ha publicat aquest dijous. El director de la residència de Santa Eulària, on tres usuaris han donat positiu en la prova del coronavirus, ha remarcat l'esforç que fa l'equip en la gestió d'aquesta crisi: "Tot l'equip ha vençut les seves pors, s'ha oblidat de la seva categoria professional, de les seves funcions preestablertes i ha aconseguit que l'atenció als nostres usuaris no minvi malgrat haver estat sota mínims en alguns torns", ha reblat.

Les residències de gent gran intenten blindar-se amb pocs recursos

Díaz-Santos ha assegurat que fa setmanes que treballen en mesures preventives, abans de conèixer el primer cas confirmat al centre, el 20 de març, moment en què es va activar el pla de contingència. "Desgraciadament, i malgrat totes les mesures preventives, ens hem vist afectats per aquesta pandèmia", ha lamentat. En aquest sentit, ha explicat que només unes hores després que es confirmàs el primer cas de Covid-19, una unitat mòbil es va desplaçar al centre i es varen fer les proves a 21 residents i a 31 treballadors. En les últimes hores s'han fet proves a un total de 29 usuaris i 32 treballadors.

En l'escrit, el director ha criticat el tracte "molt injust" que els mitjans de comunicació locals estan fent de la crisi, "informant de manera molt esbiaixada i sensacionalista i minvant l'ànim de l'equip humà que s'està deixant la pell i està posant en risc la seva salut i la dels seus éssers estimats per continuar proporcionant les cures que els nostres usuaris necessiten", ha defensat.

"Els mitjans locals estan 'informant' mitjançant declaracions anònimes i no contrastades i això genera preocupació entre els familiars", ha afegit. Davant aquesta situació, ha reiterat la defensa del treball de l'equip humà de Can Blai, "del qual em sent més orgullós que mai", ha confessat. "I que no mereixen en absolut que es menyspreï el seu treball perquè és impecable", ha tancat.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF