Societat 26/11/2022

La direcció de La Salle surt en defensa de la professora i lamenta la "gravetat" dels fets

La docent està sent assetjada per usuaris que en difonen la imatge i adreces a la xarxa

2 min
Imatge de l'escola de La Salle de Palma. / ISMAEL VELÁZQUEZ

PalmaEl director tècnic de Secundària de La Salle, Pablo Picón, ha enviat una circular a les famílies després de l'expulsió dels trenta alumnes d'una classe de primer de Batxillerat aquest divendres. Els estudiants varen penjar una bandera d'Espanya per animar la selecció espanyola al Mundial i es varen negar a retirar-la tot i les indicacions de la professora. Segons la carta, la majoria de la classe va "xiular i aplaudir amb sorna la professora" i varen coaccionar una companya que sí que volia seguir les normes.

"Vull manifestar rotundament la meva solidaritat amb la companya que ha hagut de patir un desagradable episodi que no hauria de tenir cabuda en un centre educatiu", ha afirmat el director tècnic a la circular. "Les faltes de respecte a qualsevol membre de la comunitat educativa, especialment de la figura d'autoritat que representa el docent (...), és una línia vermella que no podem permetre traspassar", ha afegit.

Picón assegura que la professora va acudir a l'equip directiu per consultar "la millor manera de gestionar l'assumpte". "Complia amb les normes de convivència del centre i seguia les ordres de l'equip directiu", aclareix. Com a director tècnic "i davant la gravetat dels fets" va prendre la decisió de cancel·lar les dues classes lectives que quedaven per acabar la jornada: "Senzillament, no podem impartir classe en una etapa educativa no obligatòria a un grup d'alumnes que no vol acatar les normes de convivència del centre".

El director assegura que el centre "reconeix i respecta el dret dels alumnes a la manifestació de discrepàncies, de caràcter individual o col·lectiu", però sempre seguint el Reglament d'Organització i Funcionament del Centre, "i quan l'objecte de la reclamació sigui sobre decisions de caràcter educatiu". L'equip directiu es reunirà dilluns per estudiar mesures "de caràcter educatiu i que fomenten la convivència".

Assetjament a la professora

Després de l'episodi, la professora implicada està sent objecte d'una campanya d'assetjament a les xarxes socials per part d'usuaris que en difonen la suposada imatge i les adreces de les xarxes socials. Fins i tot hi ha hagut un perfil que ha facilitat un mail i l'ha amenaçada: "La hi tenim jurada". El líder de Vox a les Balears, Jorge Campos, també ha reaccionat i ha assegurat que demanarà la compareixença del conseller d'Educació, Martí March.

D'altra banda, el pare d'un dels alumnes expulsats ha assegurat a les xarxes socials que ha denunciat el cas a Inspecció Educativa perquè, segons defensa, l'escola ha incomplert els protocols d'enviar menors a casa sense comunicar-ho als pares. La Conselleria d'Educació encara no ha rebut la notificació, segons ha explicat a l'ARA Balears.

stats