Societat 16/04/2022

“Mentre dibuix sempre escolt algun podcast”

La il·lustradora Aina Bestard explica com serà la seva setmana

2 min
La il·lustradora Aina Bestard ·

PalmaLa setmana que ve estarà marcada per la diada de Sant Jordi. Així que dissabte estaré signant llibres tot el dia a Casa Anita, una llibreria especialitzada en infantil i juvenil de Barcelona que cada any recull bastants d’il·lustradors. Òbviament, hi anam amb el més nou, però allò interessant és que signam tots els llibres que tenim publicats. La llibreria s’encarrega de tenir tota l’obra publicada. El meu darrer és Què s’amaga al cel de nit?, que va sortir publicat a l’octubre.

A banda de la diada, ara he d’entregar un llibre i estic tot el dia a la taula de l’escriptori, davant la pantalla: din i sop allà mateix. Estic molt col·lapsada amb això, no hi ha treva. El que faig és intentar treure-li al dia el màxim d’hores per dibuixar.

Això és ara, amb l’estat de creació, en un estat més ‘normal’ els matins intent sempre sortir de casa:vaig al gimnàs o a fer ioga. Com que tenc una feina molt d’estar asseguda i Barcelona és una ciutat assequible, intent moure’m caminant. Quant al berenar, també vaig per èpoques. Hi ha temporades que berén, d’altres que no; de vegades em pega més per menjar salat i d’altres pels batuts de fruita. No som molt matinera, cada dia em solc aixecar cap a les nou. Tampoc tenc cap moment preferit per dibuixar. Això sí, els horabaixes ho solc fer més perquè allarg la feina fins a les 20 h o les 21 h del vespre.

Per dinar, m’agrada cuinar-me, però per a la gent que feim feina a casa de vegades costa molt. Hi ha èpoques en què està tot molt organitzat i fins i tot et pots anar preparant el que necessites per a la setmana, però d’altres que no saps ni què fer-te. Ara estic en aquest punt, cuinar se’m fa molt costa amunt.

No solc escoltar música per treballar, no som excessivament musiquera. Això sí, sempre em pos algun podcast o programa de ràdio de fons. M’agrada escoltar veus que m’expliquin coses. Per exemple, alguns dels que escolt són Deforme Semanal Ideal Total, de Lucia Lijtmaer i Isa Calderón i Les Golfes, d’Anna Pazos i Júlia Bacardit. També escolt molt Vostè Primer, del programa de Marc Giró a RAC 1, que és un dels pocs programes culturals que queden en graella i, a més, s’emet en prime time, d’una a dues del migdia.

Cap al vespre és quan solc mirar sèries. Sempre estic amb alguna:en faig un ultraconsum. Ara estic mirant Better Things d’HBO, que narra la història d’una mare sola amb tres filles adolescents. Està molt ben feta. Les mir ja al llit. Sé que està malament anar a dormir amb pantalles, però és molt plaent. Em fic prest dins el llit però m’adorm tard. Això sí, un pic ho faig, tenc bon dormir.

Els caps de setmana sempre hi ha algun pla amb amics, si puc surt o venc a Mallorca. Així i tot, amb la pandèmia això ha canviat una mica. Ja no vaig tant a Mallorca però tampoc surt tant de nit. Tot ha canviat una mica. Tanmateix, ja em va bé, està més d’acord amb l’edat que tenc.

stats