Societat 30/01/2018

Diane Keaton surt en defensa de Woody Allen

"Me'l continuo creient", diu l'actriu, en referència a les acusacions d'abusos sexuals

Ara
2 min
Diane Keaton

Barcelona“Woody Allen és el meu amic i me’l continuo creient”. Amb aquest tuit de dilluns a la nit, Diane Keaton es va posicionar clarament al costat del cineasta en el cas dels suposats abusos sexuals que hauria comès contra la seva filla adoptiva, Dylan Farrow, l’agost del 1992.

L’actriu, que va mantenir una breu relació sentimental amb Allen a principis dels 70 i que ha protagonitzat moltes de les seves pel·lícules, enllaçava una entrevista que el director va concedir el mateix any 1992 al programa de televisió '60 minutes', en què va exposar la seva versió del cas. “Potser us interessarà fer-hi un cop d’ull, a veure què en penseu”, recomanava als seus seguidors de Twitter.

Tot i que els fets van tenir lloc fa més d’un quart de segle, Woody Allen torna a ser a l’ull de l’huracà per aquest cas des de fa un parell de setmanes arran de l’entrevista que Farrow va concedir al programa de la CBS 'This morning', en què va parlar dels fets per primer cop davant d’una càmera.

El context actual, en què grans noms de Hollywood (com Harvey Weinstein, Kevin Spacey, Louis C.K. i James Franco, entre molts d'altres) han estat acusats d’abusos sexuals, ha fet que en aquesta ocasió les paraules de Farrow hagin estat escoltades amb més atenció que les altres vegades que havia denunciat el cas, especialment quan el 2014 el va relatar en un article al 'New York Times'. Així, actors com Rebecca Hall o Timothée Chalamet han donat a la campanya contra l’assetjament 'Time’s up' el sou que van cobrar per participar en l’última pel·lícula d’Allen, i altres intèrprets, com Greta Gerwig, han promès que no tornaran a treballar amb ell.

Entre els defensors del director, a més de Keaton, hi ha Alec Baldwin, que ja va deixar clar fa dies que el considera “innocent”.

stats