Societat 01/03/2022

El president del Parlament proclama que la nova llei dels consells insulars aprofundirà en l'autonomia

Vicenç Thomàs ha reivindicat que la realitat insular necessita més reconeixement i un sistema de finançament just

2 min
El president del Parlament, Vicenç Thomàs

El president del Parlament, Vicenç Thomàs, ha assegurat que la nova llei de consells insulars potenciarà l'autonomia de govern de cada una de les illes. En aquest sentit, ha reivindicat que la realitat insular necessita un reconeixement jurídic, financer i fiscal "més profund'' i un nou sistema de finançament just. Així ho ha proclamat en el discurs durant l'acte del Dia de les Illes Balears, que s'ha celebrat al Parlament.

Seguint la mateixa línia, ha recordat que s'ha de tenir en compte "el creixement exponencial de la nostra població" i ha insistit en el fet que "tots estam d'acord que necessitam un nou sistema de finançament just, que elimini les disfuncions del nostre fet insular i que ens permeti oferir més serveis".

El president de la Cambra també ha aprofitat l'ocasió per lloar l'acabada d'aprovar Llei d'educació i ha dit que aquest dimecres s'iniciarà un "important debat" sobre la futura llei turística, que donarà lloc "a la reflexió necessària sobre el model del sector". A més, Thomàs ha recordat que el Govern prepara una llei de joventut. Tot això, en el context de la diversitat política del Parlament, que també ha destacat.

En les seves paraules, Thomàs tampoc no ha oblidat "l'esperit de superació que han demostrat i estan demostrant els ciutadans" pel que fa a la pandèmia. Igualment, també ha dedicat unes paraules d'absolut rebuig a l'agressió militar" de Rússia i ha mostrat el suport i solidaritat cap als ciutadans d'Ucraïna.

Precisament, la diversitat política de la Cambra està representada per la Mesa del Parlament. Els membres de la Mesa han estat els encarregats de rebre la presidenta del Govern, Francina Armengol, diputats i autoritats abans de la celebració de l'acte.

Autoritats en l'acte del Dia de les Illes Balears al Parlament

Durant l'esdeveniment, cinc alumnes de centres escolars d'arreu de les Illes han llegit diferents articles de l'Estatut d'Autonomia. Seguidament, un quartet de corda de la Jove Orquestra de les Illes Balears ha oferit un petit concert.

Mentre que la solemnitat regnava al Parlament, de portes a fora els carrers estaven plens de gom a gom de ciutadans que visitaven el tradicional mercat de la Diada, recuperat enguany després de les restriccions sanitàries.

stats