Política 20/09/2021

El Govern aprova l'avantprojecte de llei dels consells insulars

Aquesta norma preveu donar més poders administratius als presidents de les institucions

ARA Balears
2 min
La consellera Mercedes Garrido explica el punt relatiu a l'avantprojecte de llei dels Consells Insulars.

PalmaEl Consell de Govern ha aprovat aquest dilluns l'avantprojecte de la llei dels consells insulars, amb el qual pretén enfortir els executius insulars, modernitzar-ne el funcionament i agilitzar-ne els procediments. La consellera de Presidència, Mercedes Garrido, ha posat el focus que és una llei elaborada "de manera dialogada" amb les institucions insulars. Segons ha dit, s'han acceptat moltes al·legacions presentades i recomanacions fetes pel Consell Consultiu.

"Som una comunitat autònoma que aplica el federalisme intern", ha assenyalat Garrido, explicant que aquesta llei és considerada molt important per l'autonomia dels consells insulars i, a més, té la intenció de millorar els serveis per a la ciutadania. Així i tot, a efectes pràctics la llei significa dotar de més poders administratius els presidents d'aquests executius, però únicament administratius, "les competències polítiques i de presa de decisions les continuaran tenint els plens", ha dit la consellera de Presidència. A més, aquest avantprojecte de llei vol establir un règim específic pel Consell Insular de Formentera, donada la seva singularitat de municipi i de l'illa.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha expressat la seva satisfacció davant la presentació de l'avantprojecte de llei. "És necessària, prioritària per nosaltres en la que feim feina amb el Govern des del principi de la legislatura", ha assenyalat Cladera, fent patent que si avui ho ha aprovat el Consell de Govern vol dir que aviat es podrà tramitar al Parlament de les Illes i que sigui una realitat amb poc temps. La presidenta del Consell també ha coincidit amb les paraules de Garrido sobre el federalisme insular, apel·lant que amb aquest punt més d'autonomia els consells es puguin executar "amb l'agilitat i funcionament d'un govern autonòmic, i no com una entitat local".

stats