Societat 19/03/2022

Detinguts dos homes per corrupció de menors, algunes de tutelades, arran de les denúncies de l’IMAS

Ja han passat a disposició judicial i actualment es troben en presó provisional

ARA Balears
2 min
Agents de la Policia Nacional detenen a dos homes per corrupció de menors i tràfic de drogues a Palma.

PalmaDos homes de 37 i 22 anys han estat detinguts a Palma com a presumptes autors d'un delicte de corrupció de menors, algunes d'elles tutelades de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS). Segons ha informat aquest dissabte la Policia Nacional en una nota de premsa, els detinguts els oferien substàncies estupefaents a canvi de relacions sexuals. Tots dos ja han passat a disposició judicial i actualment es troben en presó provisional.

La investigació va començar a partir d'una alerta que els informava que hi havia menors que podrien haver mantingut relacions sexuals amb adults a canvi d'estupefaents i també s'avisava que algunes d'elles tornaven als seus domicilis sota els efectes del consum de drogues.

Per altra banda, els agents tenien constància que hi havia un habitatge a la zona de Cala Major que podria estar donant recer a menors d'edat, algunes de les quals presumptament haurien fugit de casa seva i podrien estar prostituint-se "sota la protecció del titular del domicili".

En aquest sentit, la Policia Nacional ha precisat que hi havia indicis que els dos detinguts, presumptament, facilitaven marihuana i cocaïna a les menors d'edat. A més, tenien constància que un dels dos homes disposava d'armes prohibides, com un taser i diversos ganivets. És per això que també se li imputa un delicte de tinença il·lícita d'armes.

Va ser la Unitat d'Atenció a la Família i Dona (UFAM) de la Policia Nacional qui va començar la recerca i va identificar que, suposadament, els dos acusats oferien droga a les menors d'edat a canvi de mantenir-hi relacions sexuals.

Una denúncia de l'IMAS

Per part seva, l'IMAS ha fet un comunicat aquest dissabte en el qual remarca que aquestes detencions s'han fet a partir de les denúncies i les comunicacions de "possibles indicis o sospites" per part del personal de l'àrea d'Infància i Família. En aquest sentit, ha explicat que, a partir de les informacions aportades per la institució, la UFAM "es va fer càrrec de les gestions".

"La informació facilitada per personal de la institució insular arran de la detecció de possibles indicis d'una situació de delicte i abús contra la integritat de persones menors d'edat ha estat l'origen de les investigacions policials", ha manifestat. A més, ha assegurat que l'IMAS "sempre ha mostrat plena disposició per a la resolució aportant totes les dades i informació necessària per a l'aclariment dels fets".

stats