Un home mata la seva parella a Sabadell i s'entrega a la policia

La dona no havia denunciat maltractaments, tot i que l'home tenia antecedents de violència sobre una parella anterior

ARA
2 min
El balcó del pis on s'hauria localitzat el cos de la dona assassinada, amb les finestres obertes

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut un home d'uns 60 anys pel presumpte assassinat de la seva parella a Sabadell (Vallès Occidental). L'autor dels fets es va presentar aquest dimecres a la nit, al voltant de les 23.30 hores, a les dependències de la comissaria de Sabadell i va manifestar que havia matat la seva parella. Els mossos van anar fins al domicili -ubicat al número 83 de la Rambla de Sabadell-, juntament amb un metge forense, que va certificar la mort de la víctima. El cos presentava signes de violència i, davant d’aquests fets, l’home va quedar detingut.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), no consta que hi hagués denúncies prèvies de la víctima contra l'home per maltractaments, tot i que el detingut sí que tenia antecedents per haver colpejat una altra parella que havia tingut amb anterioritat, expliquen fonts de la investigació consultades per l'Agència Catalana de Notícies (ACN). El jutjat d'instrucció 5 de Sabadell s'ha fet càrrec del cas. A nivell policial, la investigació està a mans de la unitat d'investigació criminal de la regió metropolitana nord dels Mossos d'Esquadra.

El detingut hauria amagat el cos de la dona en un bagul, segons ha avaçat RNE. Testimonis consultats per l'Agència Catalana de Notícies (ACN) afegeixen que ahir a la tarda un familiar de la víctima ja va donar avís als Bombers perquè feia dies que no sabia res de la dona. Quan els efectius van entrar a la casa no van trobar res estrany i van marxar. Poc abans de la mitjanit, l'autor confés del crim es va presentar a la comissaria i va admetre que havia matat la parella.

Aquest 2021 sis dones han mort a mans de la seva parella a Catalunya. Segons les dades dels Mossos d'Esquadra, cap d'elles havia denunciat el seu botxí amb anterioritat per maltractaments. La consellera d’Igualat i Feminismes, Tània Verge Mestre, i el Govern han rebutjat el crim masclista i han traslladat el seu suport i condol a la família de la víctima. "Calen accions radicals per desmuntar questes violències estructurals", ha dit Verge a través d'un comunicat.

Minut de silenci a l'Ajuntament de Sabadell per condemnar el crim masclista

Durant els tres primers mesos de l'any -l'estadística dels Mossos d'Esquadra encara no inclou les dades del segon trimestre- la policia catalana va atendre 2.860 víctimes de la violència masclista a Catalunya. Es van tramitar 2.755 denúncies que van acabar amb la detenció de 1.1457 homes, dos d'ells menors d'edat.

Dos assassinats en poques hores de diferència

L'assassinat de Sabadell s'hauria conegut poc després que hi hagués un altre crim masclista a l'Estat. També ahir a la nit la policia va arrestar a Pozuelo de Alarcón un home de 76 anys per assassinar la seva parella propinant-li un cop al cap amb un objecte contundent.

Segons l'estadística de la delegació del govern espanyol contra la violència de gènere, aquest any s'haurien produït ja 26 crims masclistes a l'Estat (incloent el de Sabadell i el de Madrid d'aquestes últimes hores). Des de l'inici del registre, l'any 2003, 1.104 dones han estat assassinades.

stats