Judici Penalva-Subirán
Societat 07/07/2023

Un detingut en el cas ORA relata els seus dies al calabós: "Era un lloc de tortura"

El funcionari ha explicat que un dels agents acusats li va oferir declarar contra Roig, Gijón i Rodríguez

ARA Balears
2 min
El jutge Manuel Penalva i el fiscal Miguel Ángel Subirán, a la seva arribada als jutjats de la Gerreria, on se celebra el judici contra els investigadors de Cursach.

PalmaEl cap de Departament de Mobilitat de l'Ajuntament de Palma que va ser detingut en el cas del suposada estafa del contracte de l'ORA ha afirmat aquest divendres que el calabós en el qual va passar tres dies "era un lloc de tortura on no hi havia noció del temps".

El funcionari, cap de la mesa de contractació en el concurs de l'ORA, ha declarat com a testimoni en la sessió d'aquest divendres del judici contra els investigadors del cas Cursach, el jutge Manuel Penalva i el fiscal Miguel Ángel Subirán i quatre agents de Blanqueig.

"Tenia la sensació que el calabós era un lloc de tortura. Només hi havia una finestra i tres vegades al dia em duien pa eixut amb cuixot o formatge. Si volies beure aigua, havies de demanar permís per anar al bany. Em vaig passar tres dies totalment incomunicat pensant què havia fet malament i demanant anar a declarar. No podia dormir", ha relatat.

El funcionari ha explicat que abans fins i tot de la declaració, un dels agents acusats li va oferir declarar contra Jaume Roig, Álvaro Gijón i José María Rodríguez per passar de detingut a testimoni.

També s'ha referit a la declaració judicial davant el fiscal Subirán. "Duia la veu cantant i quan intentava explicar-me semblava que no li interessava i passava a la pregunta següent", ha apuntat, després d'assegurar que el despatx amb fotos de safaris "intimidava".

Abans, una funcionària que també va ser detinguda en aquesta causa ha assegurat que no es va sentir intimidada ni pressionada. La testimoni ha assenyalat també que va tenir la sensació que els investigadors no coneixien els detalls de la contractació pública.

"No entenia què feia allà. Per la meva banda, crec que no m'haurien detingut ni investigat perquè només m'encarregava de revisar la solvència econòmica", ha explicat.

stats