Societat 03/04/2017

Els pares que van deixar la filla sola per anar-se'n de festa accepten una condemna de sis mesos de presó

La parella no haurà de complir la pena sota condició de no tornar a delinquir durant un termini de 2 anys

Ara
2 min
Vista general de Cadaqués

BarcelonaEls pares de Cadaqués (Alt Empordà) que van deixar la seva filla d'un any i vuit mesos sola a casa per anar-se'n de festa han acceptat una condemna de sis mesos de presó. El judici ràpid pel delicte temporal d'abandonament de menors s'ha celebrat aquest dilluns davant el Jutjat d'Instrucció Número 3 de Figueres. Tant el pare, de 39 anys, com la mare, de 28, s'han acollit a la conformitat que han segellat el fiscal i la defensa. La parella, però, no haurà d'entrar a presó, perquè el jutjat els ha suspès la pena; això sí, sota condició de no tornar a delinquir durant un termini de 2 anys.

Paral·lelament al procés penal, la Generalitat ha obert un expedient als pares i Serveis Socials estudiarà ara el cas, s'entrevistarà amb els pares, visitarà el seu domicili i emetrà un informe. És poc probable que, si es mostren penedits i es tracta d'un cas puntual, se'ls retiri la custòdia de la menor. De fet, des del departament informen que la parella no tenia cap altre expedient obert per haver desatès la petita i de moment estan en llibertat a l'espera de declarar davant del jutjat de Figueres que porta el cas.

El cas es va destapar ahir cap a les set del matí quan els pares de la criatura van alertar ells mateixos la Policia Local en arribar a casa i veure que no hi era. Els plors del nadó havien alertat els veïns, que van avisar l'àvia de la nena. La dona, que té claus del domicili, va endur-se la nena a casa seva per fer-se'n càrrec passades les cinc de la matinada, quan ja feia unes quantes hores que estava sola.

En rebre la trucada dels pares, la policia va alertar els Mossos i efectius dels dos cossos van anar fins a l'habitatge, on esperaven els pares, que anaven beguts. Els pares van ser detinguts per abandonament de menors i van ser traslladats a la comissaria de Roses. Ahir a la tarda els van deixar en llibertat, a l'espera que siguin citats a declarar. L'expedient dels serveis socials anirà en paral·lel a la investigació judicial.

stats