Violència masclista

Detenen un home per matar a ganivetades la seva dona a Màlaga

La víctima l'havia denunciat el 2008 però el seu cas estava inactiu al sistema des de feia 10 anys

ARA
2 min
Entrada de la urbanització on aquest diumenge un home ha matat la seva dona a ganivetades

BarcelonaLa policia ha detingut aquest diumenge un home de 52 anys per l'assassinat de la seva parella, de 50, a Benajarafe, Màlaga. L'home li hauria clavat diverses ganivetades mortals durant una discussió i després hauria intentat fugir, però els agents l'han atrapat.

Segons han assenyalat fonts policials a l'agència Europa Press, els fets han passat a la urbanització La Sirena d'aquest municipi. La parella hi vivia ocupant una casa des de feia un temps i les discussions eren contínues, segons apunten les mateixes fonts. Aquesta matinada, però, l'home hauria clavat diverses ganivetades a la dona. Quan hi han arribat els agents ell ha intentat fugir a través dels estenedors, però ha caigut i ha acabat amb els dos turmells fracturats i ingressat en un centre hospitalari, on es recupera sota custòdia policial, segons ha avançat el diari Sud.

La Delegació del govern espanyol a Andalusia ha activat el protocol davant d'un possible assassinat per violència de gènere. La dona constava al sistema andalús de violència de gènere, per una denúncia que ja va posar contra l'ara detingut el 2008. El seu cas estava inactiu des de feia més de 10 anys, segons han confirmat a Efe fonts de la Subdelegació del govern espanyol a Màlaga. La investigació continua oberta.

Setmana negra a Andalusia

L'assassinat d'aquest diumenge a Benajarafe és el tercer en només una setmana a Andalusia. Tres dones han mort assassinades per les seves parelles en pocs dies de diferència. Fa una setmana, a la localitat cordovesa de Montemayor, un jove de 30 anys va ferir de gravetat amb un punyal la seva dona, de 26 anys, i la va abandonar a la casa on vivien per intentar fugir. La dona, que tenia dos fills petits –un dels quals és de l'agressor– va acabar morint.

El segon assassinat de la setmana va ser a Tíjola, a Almeria. Una dona va morir pels cops que li va clavar el seu marit, que es va acabar entregant a la policia. Un dels dos fills de la parella va trobar el cos l'endemà. Si es confirma la naturalesa masclista d'aquest últim crim la víctima d'aquest diumenge seria la quarta aquest any a Andalusia, la número 17 al conjunt de l'Estat i la 1.146 des del 2003, quan va començar el registre.

stats