Estafa
Societat 31/08/2023

Detenen un home per estafar tres empreses, una d'elles a Alcúdia

L'Equip de Delictes Tecnològics va tenir constància de la denúncia del representant d'un complex hoteler

ARA Balears
2 min
Guàrdia Civil

PalmaLa Guàrdia Civil ha detingut a Màlaga un home acusat d'estafar uns 7.000 euros a tres empreses, una d'elles a Alcúdia, suplantant comptes de correu electrònic de treballadors per demanar l'ingrés de nòmines en els seus propis comptes bancaris. Segons ha informat el cos en una nota de premsa, a través de l'equip contra la ciberdelinqüència de les Balears i l'Equip de Delictes Tecnològics, varen identificar i detenir un home a Màlaga per un suposat delicte d'estafa mitjançant el mètode conegut com a 'Man-in-the-middle'.

L'Equip va tenir constància de la denúncia del representant d'un complex hoteler d'Alcúdia. Informava que, des del correu electrònic d'un dels empleats del complex, suplantant-ne la identitat havien sol·licitat el canvi del compte bancari perquè l'empresa abonàs les nòmines a l'empleat.

Quan el treballador es va adonar que la nòmina no estava ingressada en la data que habitualment la rebia, va contactar amb l'àrea de recursos humans, que li varen indicar que ell havia sol·licitat el canvi.

Aleshores varen comprovar que el número d'IBAN suposadament facilitat per l'empleat res tenia a veure amb el real i es varen adonar que havien estat víctimes d'un delicte d'estafa. Ràpidament varen informar l'Equip del que havia succeït i, gràcies a la rapidesa de les actuacions, els agents varen bloquejar el compte de destinació dels diners. Sorpresos, varen descobrir que hi havia dos ingressos bancaris més en el compte en la mateixa data provinents de dues empreses amb seu a Madrid, que varen ser informades que havien estat també víctimes del mateix delicte. Segons han afegit, el compte bancari bloquejat, amb gairebé 7.000 euros, correspon a la pràctica totalitat dels diners estafats a les tres empreses, la qual cosa permetrà a les víctimes recuperar els doblers. L'estafador va triar a cada empresa un dels treballadors que cobraven les nòmines més elevades, per la qual cosa es pot determinar que d'alguna manera havia accedit a les dades de les empreses.

stats