Societat 10/02/2021

Detenen un home a Palma per allotjar-se en més de 12 hotels sense abonar les despeses de l'estada

La totalitat de la quantia estafada ascendeix a més de 1.300 euros

ARA BALEARS
2 min
La investigació l'han duit a terme agents de la Policia Nacional de Palma i d'Alacant.

PalmaAgents de la Policia Nacional han detingut un home de 25 anys com a presumpte autor d'un delicte d'estafa per allotjar-se en més d'una dotzena d'hotels de l'Estat i anar-se'n sense abonar les factures de les estades. Segons ha assenyalat la policia en un comunicat, la totalitat de la quantia estafada ascendeix a més de 1.300 euros.

La investigació, que han duit a terme agents de la Policia Nacional de Palma i d'Alacant, ha determinat que el modus operandi del detingut consistia a fer una reserva prèvia a través d'Internet des d'una pàgina web de plataformes hoteleres en les quals donava un número de targeta de crèdit fictici. Una vegada es presentava a l'hotel, comunicava al personal que s'allotjava amb un amic que seria l'encarregat d'abonar la factura a la seva arribada.

El personal de l'hotel, confiat que el presumpte estafador anava acompanyat d'una altra persona que seria l'encarregada d'abonar la factura, li entregava les claus de l'habitació sense sospitar res, fins que, una vegada havia abandonat l'establiment, s'adonaven que el suposat "amic" no existia i que se n'havia anat sense abonar cap quantitat econòmica. Després de la seva partida, els treballadors intentaven carregar l'import a la targeta bancària que proporcionava el presumpte estafador en les reserves, però les transaccions eren rebutjades, ja que aquesta numeració no existia.

En el transcurs de les investigacions, els agents varen descobrir que l'home es trobava allotjat a un hotel de Palma. Davant la sospita que tornàs a fer el mateix que a la resta d'establiments, es va dur a terme un operatiu policial i el varen detenir.

Segons ha explicat la Policia Nacional, fins al moment, els hotels afectats estan situats a Palma, Múrcia, Alacant, Almeria, Màlaga, Algesires, Sevilla i Madrid. No obstant això, la investigació continua oberta i no es descarta que el detingut hagi pogut cometre més estafes.

stats