Societat 17/06/2020

Detenen un home per convertir en allotjament turístic la casa que llogava durant l'estat d'alarma

L'individu, a més, va ocupar il·legalment el domicili

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu de la Policia Nacional.

PalmaAgents de la Policia Nacional van arrestar dimarts a Palma un home de 51 anys com a presumpte autor dels delictes d'estafa, usurpació i coaccions. Segons ha informat el cos policial en una nota de premsa, l'individu va convertir en un allotjament turístic la casa que ell mateix llogava i se'n va quedar els beneficis.

A banda d'això, l'inquilí va fer creure al propietari que deixava l'habitatge, però abans va fer una còpia de les claus del domicili per poder continuar accedint-hi. Així, va ocupar il·legalment la casa i va canviar el contracte d'electricitat per garantir-ne el subministrament en cas que el propietari no abonàs les factures i va tornar a iniciar l'activitat d'allotjament.

Amb aquestes actuacions, indica la Policia Nacional, no va tenir en compte en cap moment les mesures higièniques recomanades durant l'estat d'alarma. Aquest fet, afegeixen, va accelerar les actuacions policials, que van culminar amb la detenció de l'individu una vegada van inspeccionar la casa.

L'autor, ara, s'enfronta a diverses multes per incomplir l'estat d'alarma i per exercir una activitat d'hostalatge sense autorització legal, a banda de les conseqüències penals.

stats