Frau
Societat 30/10/2023

Detenen la gerent d'una agència de viatges per estafar els clients

La investigació es va iniciar després d'una gran quantitat de denúncies

ARA Balears
2 min
Imatge d'arxiu de la Policia Nacional.

PalmaAgents de la Policia Nacional han detingut una dona, gerent d'una agència de viatges, com a presumpta autora d'un delicte d'estafa i falsedat documental per estafar els seus clients. La Brigada de la Policia Judicial, com a resultat de les investigacions, ha detingut la sospitosa. Els agentsla investigaven per delictes d'estafa i falsedat documental que han provocat, fins al moment, un perjudici econòmic de 78.000 euros.

La investigació es va iniciar després de rebre una gran quantitat de denúncies contra la gerent de l'empresa, tant de residents de Mallorca com d'altres territoris. El Grup de Delinqüència Econòmica i Delictes Tecnològics va iniciar les primeres diligències de recerca, va ampliar les denúncies dels perjudicats i va fer diverses gestions, que obtingueren com a resultat el descobriment que la presumpta autora dels fets mantenia un alt nivell de vida i utilitzava un modus operandi comú amb tots els seus clients.

La dona era contactada pels seus clients, que la coneixien perquè havien contractat altres viatges amb l'empresa anteriorment, o bé en tenien bones referències d'amics, familiars o coneguts, o per promocions en fires nupcials d'esdeveniments per a noces. Una vegada que els clients contactaven amb la jove, aquesta mostrava molt d'interès i era molt diligent a l'hora de confeccionar el paquet de viatge, ja que enviava als clients diversos plans de viatges, així com missatges i fins i tot en caps de setmana a altes hores de la nit. 

Després d'acordar el paquet seleccionat, aquesta els instava a fer el pagament gairebé immediatament, amb l'excusa que no variàs el preu inicial i poder iniciar els tràmits de les reserves de bitllets d'avió, estades d'hotel, excursions i trasllats… si bé una vegada que els clients abonaven les quanties sol·licitades, les comunicacions cessaven radicalment per part de la investigada, que ja no remetia cap documentació més en relació amb el paquet vacacional contractat.

Quan molts dels perjudicats s'adonaven que les reserves que els manifestava que havia fet no eren certes, alguns no tenien cap paquet vacacional contractat, i els que arribaven a viatjar, tenien greus problemes en les destinacions perquè la denunciada havia fet la reserva, però no l'havia abonada. Per tant, els clients havien de tornar a pagar els serveis que ja havien abonat a la jove. Després de l'anàlisi i estudi de totes i cadascuna de les denúncies presentades, es va detenir la dona com a presumpta autora d'un delicte d'estafa i falsedat documental. Amb tot, no es descarten més detencions.

stats