Explotació sexual
Societat 28/09/2023

Llibertat amb càrrecs per a les set persones detingudes a l'operació contra l'explotació sexual

Segons la investigació, s'utilitzaven xalets de luxe per exercir la prostitució

ARA Balears
2 min
Agents de la Policia Nacional en una operació.

PalmaDecreten llibertat amb càrrecs i amb mesures cautelars per a les set dones detingudes aquest dijous en el marc d'una operació policial contra una xarxa acusada de tràfic de persones amb finalitat d'explotar-les sexualment. La Policia Nacional havia detingut aquest dijous dematí un total de vuit persones. En l'operació, que ha estat declarada com a secreta i en la qual han participat agents de Manacor i de la Comissaria General de Madrid, s'haurien produït vuit o nou detencions, així com escorcolls en xalets de diverses zones de Mallorca.

Segons fonts properes a la investigació, sembla que s'utilitzaven xalets de luxe situats a Inca, Alcúdia i Muro com a indrets per practicar la prostitució forçada. Set dels detinguts han passat avui a disposició judicial en els jutjats d'Inca. El vuitè acusat ha quedat en llibertat amb càrrecs, segons han informat fonts pròximes a la investigació. Segons ha avançat el diari Última Hora, la xarxa es fa anomenar 'Do Santos' i obligava dones a prostituir-se durant les 24 hores del dia. A hores d'ara, ja s'han tancat tots els locals on aquesta xarxa actuava.

Denúncies veïnals

Arran de la freqüència de persones que transitaven els indrets on es practicava la prostitució, els veïns de la zona començaren a denunciar el comportament d'alguns dels clients que acudien als prostíbuls. Algunes de les denúncies interposades eren per consum d'alcohol i altres drogues enmig del carrer i a qualsevol hora.

Arran de les denúncies i de la investigació duta a terme pels agents, es descobrí la xarxa, que implicava prop d'una desena de persones. La seva activitat consistia a enganar dones per després obligar-les a exercir la prostitució en qualsevol moment del dia per poder pagar un suposat deute econòmic.

stats