Societat 24/05/2019

Detenen cinc persones pels incendis de l'edifici ocupat i dels jutjats d'Eivissa

Els detinguts pertanyen a un grup criminal amb nombrosos antecedents

Ara Balears/inma Saranova
1 min
Imatge dels bombers d'Eivissa

PalmaLa Policia Nacional ha detingut cinc membres d'un grup criminal amb nombrosos antecedents per incendiar els jutjats d'Eivissa amb la intenció de destruir expedients de processos en contra seva i per cremar després d'una discussió per drogues un edifici ocupat al barri del Viver i causar la mort d'una dona.

El cap d'Operacions de la Policia, José Luis Santa Fe; el comissari d'Eivissa, José Manuel Hernández Núñez, i el cap de la Unitat de Delinqüència Especialitzada i Violenta de l'illa, Fernando García Crespo, han explicat en roda de premsa els detalls de l'operació Themis.

Dos dels detinguts estan acusats de ser els autors materials dels incendis dels jutjats d'Eivissa i de l'edifici del Viver i els atribueixen delictes d'homicidi, lesions, incendi i pertinença a un grup criminal, i des d'aquest dijous són a la presó sense fiança.

Tal com va avançar l'ARA Balears, un dels detinguts és Jonathan Cazorla, presumpte membre d'un col·lectiu criminal amb 32 causes obertes per robatoris a les Illes Balears mitjançant la tècnica del 'butrón'. Segons la Policia Nacional la motivació de l'incendi dels jutjats té a veure amb l'interès dels detinguts per eliminar els expedients oberts que hi ha a l'edifici. Pel que fa a l'incendi d'es Viver hauria quedat acreditat que, arran d'una discussió per drogues a l'edifici uns dies abans del foc, els implicats varen decidir venjar-se cremant l'immoble. Possiblement ho varen fer sota els efectes de les drogues.

De la resta dels detinguts, un compleix 16 anys de presó i els altres dos estan en llibertat amb càrrecs. A més, hi ha una sisena persona investigada.

stats