Succés
Societat 09/03/2023

Detenen 31 persones a les Balears durant una macrooperació policial a l'Estat amb més de 60 arrestats

Haurien estafat més de quatre milions d'euros

ARA Balears
1 min
Moment de la detenció d'un dels acusats

PalmaLa Policia Nacional ha detingut 31 persones (28 a Palma i 3 a Eivissa) durant una macrooperació policial arreu de l'Estat contra una estafa electrònica en què s'han detingut més de 60 persones. Segons ha informat el cos policial, els detinguts haurien robat més de quatre milions d'euros a diversos empresaris mitjançant l'estafa Business Email Compromise, en què suplantaven empreses per cobrar factures.

Les estafes es duien a terme a Nigèria i, un cop es van rebre les primeres denúncies, el grup de la Policia Nacions contra la Ciberdelinqüència va iniciar una investigació i va destapar una xarxa extensa de persones i de comptes bancaris dedicats a l'estafa. Davant aquest fet, avui la Policia Nacional ha fet escorcolls i detencions de manera simultània a les Balears, Madrid, Sant Sebastià, Saragossa, Segovia, Burgos i Tenerife.

Amb aquesta operació policial s'ha donat per desarticulada la banda criminal, ja que s'ha aconseguit detenir la cúpula completament. Ara, tots els detinguts s'enfronten a delictes de pertinença a organització criminal, estafa, blanqueig de capitals i accés informàtic.

stats