Detenen 15 persones entre dilluns i dimarts a les Balears per incomplir l'estat d'alarma

Els cossos policials han arrestat 12 persones a Mallorca i 3 a Eivissa

Els cossos policials de les Balears han detingut entre dilluns i dimarts d'aquesta setmana 15 persones a les Illes per incomplir les restriccions del Reial Decret 463/2020 del 14 de març per a la gestió de la crisi sanitària generada pel coronavirus. Concretament, 12 van ser arrestades a Mallorca i 3, a Eivissa.

A Eivissa, entre la Policia Nacional i la Guàrdia Civil van arrestar tres homes –dos dilluns i un dimarts– de 35, 45 i 39 anys, respectivament. Tots ells es trobaven al carrer sense motiu justificat quan els van identificar i, a més, tenien diverses denúncies prèvies i un d'ells ja havia estat arrestat.

En canvi, a Mallorca, els agents van detenir sis persones dimarts i sis dilluns. La majoria de les detencions les va practicar la Policia Nacional: cinc dimarts i tres dilluns, mentre que la Guàrdia Civil va arrestar una persona cada dia i la Policia Local de Palma, dues dilluns.

Denuncien una parella que es banyava nua de nit al Port de Pollença

La Delegació del govern a les Illes Balears –que du el recompte de totes les propostes de sanció i detencions per incomplir les restriccions– informa que dimarts la Guàrdia Civil va detenir un home, de 47 anys, a Pollença. Per part seva, la Policia Nacional va arrestar una dona, de 38 anys, i quatre homes, de 47, 49, 55 i 25 anys, a Palma. Els agents van trobar els individus als barris de Son Cladera, la Soledat i Son Gotleu. En tots els casos, les persones arrestades tenien sancions anteriors o ja havien estat detingudes.

Agents nacionals van detenir també tres homes, de 33, 28 i 20 anys, aquest dilluns als barris de Nou Llevant i el Viver de Palma. En dos dels casos, els individus van ser identificats quan caminaven amb una altra persona sense causa justificada i van acabar detinguts perquè acumulaven dues denúncies prèvies. El darrer detingut va intentar fugir dels agents i finalment va ser interceptat, tot i que s'hi va oposar amb violència.

També dilluns, la Guàrdia Civil va arrestar al Port de Pollença una dona per resistència i desobediència per incomplir les restriccions de l'estat d'alarma i acumular diverses propostes de sanció. A més, la Policia Local va detenir dos homes dilluns, de 30 i 26 anys, per vulnerar igualment el confinament.

Paral·lelament, els cossos policials continuen fent controls a ports, aeroports i carreteres de les Illes Balears per evitar desplaçaments innecessaris. L'aeroport de Son Sant Joan, de Palma, va registrar aquest dimarts l'arribada de 95 passatgers i la sortida de 77 en sis vols programats. L'aeròdrom d'Eivissa va rebre 45 viatgers en un vol d'entrada i 6 van sortir de l'illa en un vol. L'aeroport de Menorca va comptabilitzar 41 viatgers que hi van aterrar i 12 que van partir en quatre vols programats.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF