Successos
Societat 11/09/2023

Detenen 12 persones per tràfic de drogues a Palma

Les detencions s'han fet en operacions diferents durant les darreres dues setmanes

ARA Balears
3 min
Un dels dispositius a l'estació Intermodal de Palma

PalmaAgents de la Policia Nacional han detingut en dues setmanes 11 homes i una dona com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i de tràfic de drogues amb motiu dels diferents dispositius preventius fets per patrulles de seguretat ciutadana. Segons ha informat el cos policial, aquests dispositius responen a les demandes, queixes veïnals i informacions anònimes als barris de Son Gotleu, la Soledat, Platja de Palma, Santa Catalina i la Indioteria, a més de l'estació Intermodal i el port de Palma. Totes han estat actuacions diferents i els detinguts no tenen relació entre ells.

Així, la primera intervenció es va fer a l'Arenal el passat 29 d'agost al voltant de les 18.30 h, quan dos agents fora de servei de la Policia Nacional varen veure tres homes en direcció a la platja i com un d'ells va donar deu euros a un altre, que li va entregar una bosseta de plàstic a canvi. En apropar-se a ells, un dels homes va intentar fugir, i llençà a terra el que semblava haixix.

Els policies varen poder comprovar que el que feien els sospitosos era que mentre un interceptava els compradors per la zona, oferint-los droga, l'altre esperava que s'apropassin per fer la compravenda. Entre els objectes requisats hi havia més de 700 euros i una paperina de cocaïna. Els joves varen ser detinguts com a presumptes autors d'un delicte de tràfic de drogues.

La segona actuació va tenir lloc al port de Palma en el control de ferri que cobreix la línia València-Palma, al voltant de la 01.30 h del 30 d'agost. Agents de la Brigada Mòbil varen observar que un jove intentava evadir el control policial. Quan el varen registrar, varen comprovar que el jove duia, dins una bossa, altres deu bosses de plàstic precintades que contenien més de 600 grams de marihuana i una paperina de cocaïna. El jove va ser detingut com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública.

La tercera detenció va tenir lloc el passat 1 de setembre a l'estació Intermodal, quan agents de la Policia en el Transport varen identificar una dona que tenia un embolcall amb tusi, un amb ketamina, dues pastilles d'MDMA i més de 100 euros en efectiu. La dona també va ser detinguda com a presumpta autora d'un delicte contra la salut pública. Una altra detenció va tenir lloc a la Intermodal, en aquest cas d'un home al qual varen requisar marihuana i un pot que contenia popper.

Cinc detinguts en intervencions al barri de Santa Catalina, Son Gotleu i la Soledat

El barri de Santa Catalina va ser l'escenari de la cinquena intervenció en què hi va haver tres detinguts. Agents de la Policia Nacional varen veure un cotxe mal estacionat en el qual hi havia dos homes parlant amb un altre, que estava fora del vehicle. Aleshores, varen observar com el que estava fora entregava un objecte petit de color blanc, intercanviant-lo per doblers. Quan els agents varen aturar-lo, els homes varen intentar desfer-se d'una bosseta amb cocaïna, tot i que varen identificar restes de la substància a l'interior del cotxe. D'altra banda, al barri de Son Gotleu, es va dur a terme la detenció d'un home que tenia entre les seves pertinences una gran placa d'haixix. A més, el detingut va ser reconegut d'altres intervencions policials.

La setena intervenció va tenir lloc el 3 de setembre al barri de la Soledat, quan els agents varen veure com un home, en notar la seva presència, baixava del cotxe amb rapidesa. Quan els agents el varen aturar, varen trobar diverses bossetes de plàstic amb cocaïna i marihuana.

Quant a les darreres actuacions, han consistit en la detenció d'un home a l'estació Intermodal el 5 de setembre al matí, per tinença de 15 bosses amb tusi i intentar fugir dels agents. El 8 de setembre va tenir lloc una altra detenció, en aquest cas a la Platja de Palma, quan dos agents varen veure dos homes (un turista i un resident que es dedica a la venda ambulant) sortir d'un portal conegut per ser un punt de venda de drogues. Els policies varen requisar-los tres bosses de marihuana i, posteriorment, en el quadre de comptadors del portal, varen intervenir 19 bosses de marihuana i 11 pastilles d'MDMA.

La darrera actuació va tenir lloc el 9 de setembre, també a la Platja de Palma, quan els policies varen localitzar un home que venia marihuana als turistes. Tot i que l'home va oposar resistència, els agents finalment varen poder detenir-lo.

stats