Detenen 11 persones més aquest dijous a les Balears per incomplir el confinament

Els cossos policials han arrestat set ciutadans a Mallorca, dos a Eivissa i dos a Menorca

Les forces i cossos de seguretat de l'Estat varen detenir aquest dijous 11 persones més a les Illes Balears per incomplir les restriccions del Reial Decret 463/2020 per a la gestió de la crisi sanitària del coronavirus. Concretament, han arrestat set persones a Mallorca, dues a Eivissa i dues a Menorca.

A Menorca, la Policia Local de Ciutadella va detenir dijous horabaixa un jove de 28 anys que passejava amb una dona a la via pública i que al·legava que anava al supermercat. Tot i això, els agents varen comprovar que ja havia estat proposat per a sanció dues vegades. A mitjanit, la Policia Nacional va aturar un jove de 25 anys que circulava amb bicicleta i que havia intentat fugir, de manera que va ser arrestat.

Per altra banda, a Eivissa la policia va detenir un jove de 25 anys dijous migdia per estar a la via pública sense causa justificada i tenir dues denúncies prèvies. Hores més tard, els agents nacionals varen arrestar un home de 49 anys que molestava els clients d'un supermercat també a Eivissa i no respectava les mesures de seguretat. Tot i que intentà fugir, l'individu va ser interceptat i els policies varen comprovar que tenia quatre propostes de sanció.

A Mallorca, la Guàrdia Civil va arrestar dijous horabaixa un home a Alcúdia per estar al carrer sense motiu i tenir també quatre multes anteriors. Així mateix, la Policia Local de Santa Margalida va arrestar a Can Picafort un altre ciutadà que contínuament causava molèsties a les portes d'un supermercat i que ja havia estat proposat per a sanció nou vegades.

La Policia Local i la Policia Nacional, a Palma, varen detenir cinc persones. Els agents municipals varen trobar un jove al carrer, al barri de Son Gotleu, que acumulava tres actes administratives. Policies nacionals, per un altre costat, varen detenir quatre homes. Un d'ells va intentar amagar-se dels agents i finalment va reconèixer que havia sortit al carrer per prendre cafè i que ja tenia cinc denúncies prèvies.

Un altre jove, de 22 anys, va ser detingut després de fugir a un terrat, on va ser interceptat. Tenia sis sancions anteriors. Els agents varen arrestar també un al·lot de 19 anys –amb dues actes anteriors– quan va ser sorprès bevent alcohol al carrer a la zona del Coll d'en Rabassa. Finalment, un ciutadà de 24 anys va acabar detingut la passada matinada a Can Pastilla després de causar danys en dos vehicles i enfrontar-se a la policia. El ciutadà havia intentat entrar dins la casa de la seva exparella, però ella li ho va impedir, davant la qual cosa ell va reaccionar de manera violenta.

Paral·lelament, els controls a ports, aeroports i carreteres de les Illes Balears continuen actius. A l'aeroport de Son Sant Joan de Palma es va registrar aquest dijous l'arribada de 147 passatgers i la sortida de 220 en deu vols programats. L'aeròdrom d'Eivissa va rebre 91 viatgers en dos vols d'entrada i 42 varen sortir de l'illa en un total de dos vols que varen operar. Finalment, l'aeroport de Menorca va comptabilitzar 55 persones que varen aterrar i 24 que varen sortir en sis vols en total.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF