Societat 14/08/2023

Detecten abocaments il·legals a la xarxa de clavegueram de Manacor

Arran de les queixes veïnals per les fortes i males olors a l'entrada del municipi, l'Ajuntament ha enllestit una vintena d'inspeccions

ARA Balears
1 min
Torrent de Manacor al pas per la ronda de Felanitx

PalmaL'Ajuntament de Manacor ha informat aquest dilluns que ha detectat abocaments no autoritzats a la xarxa de clavegueram i a la xarxa de pluvials del municipi. En una nota de premsa, el Consistori ha explicat que l'Empresa de Serveis del municipi (SAM) tenia constància de queixes que manifestaven sentir fortes olors a la zona de l'entrada de Manacor per l'accés del polígon industrial.

Així, durant aquests mesos, l'Ajuntament ha fet una campanya d'inspeccions, en què se n'han fet més d'una vintena a establiments i indústries, per identificar diferents filtracions i abocaments. Una vegada localitzats, s'han comunicat als propietaris o usuaris per tal d'aturar-los i evitar que es tornin a produir.

Un dels abocaments s'ha detectat a la zona de via Majòrica i la ronda de Felanitx, on se sentia una forta olor d'aigües residuals. Després d'aixecar diferents tapes de sanejament i pluvials es va localitzar un abocament que provenia d'un establiment de restauració.

La SAM ha recordat que per fer qualsevol tipus d'abocament a la xarxa es requereix una autorització pertinent, a més de complir amb els límits dels paràmetres definits pel Pla hidrològic de les Illes Balears.

Així mateix, mentre es feien aquestes inspeccions al torrent en sòl urbà, l'Ajuntament també ha identificat la necessitat de fer actuacions per tal d’evitar que molts de residus sòlids urbans acabin al medi natural. Per aquest fet ja s’estan estudiant diferents alternatives, com ara la instal·lació de trampes de residus al torrent, que són molt efectives, i s’estima que cada any poden arribar a recollir fins a un parell de tones de residus.

stats