Societat 28/06/2021

Detecten un brot de 18 positius a Ciutadella vinculats a les festes de Sant Joan

Els casos podrien augmentar a les pròximes hores

Iván Martín
1 min
Imatge d'arxiu de les proves PCR a Ciutadella.

CiutadellaHores de nerviosisme i tensió a l'Àrea de Salut de Menorca pels primers resultats que es produeixen fruit de les proves PCR vinculades a les festes de Sant Joan. Aquest dilluns s'ha diagnosticat un brot de contagis per coronavirus al centre de Salut del Canal Salat de Ciutadella que afecta 18 joves d'entre 16 i 20 anys. Els contagis augmentaran les pròximes hores.

A més, la demanda per urgències mèdiques a Ciutadella i a l'hospital Mateu Orfila de Maó ha augmentat considerablement per diverses simptomatologies durant aquest dilluns, i això ha provocat inclús que algun pacient amb problemes respiratoris hagi hagut d'esperar fins a quatre hores per ser visitat.

D'altra banda, Menorca ha sumat 28 nous contagis per la covid-19 des de divendres. En aquests moments hi ha 56 casos actius a l'illa, 54 dels quals en seguiment per les Unitats Volants d'Atenció al Coronavirus (UVAC), mentre que dues persones han estat ingressades a la planta de medicina interna del Mateu Orfila. Els dos pacients hospitalitzats tenen 68 i 89 anys, respectivament, i segons l'Àrea de Salut no tenen relació amb el Sant Joan.

Des de l'inici de la pandèmia, Menorca acumula 2.479 contagis i ha notificat 37 morts a la conselleria de Salut del Govern balear.

stats