Societat 06/07/2018

La dona desnonada a Son Gotleu s'entrevista amb els directors del BBVA i de la immobiliària Anida

Assistida per Stop Desnonaments Mallorca, a partir de les cinc de l'horabaixa jaurà al matalàs a la porta de la que considera ca seva acompanyada per voluntaris de la plataforma

Blanca Garau
2 min
Stop Desnonaments acamparà amb Clarissa fins trobar una solució

PalmaEl portaveu de la plataforma Stop Desnonaments Mallorca, Juan Segura, ha catalogat aquest divendres de "desnonament criminal" el que va tenir lloc ahir en un domicili de Son Gotleu. "La cosa no quedarà així; hem demanat la intermediació de Cort i continuarem mobilitzant-nos".

La vídua, acompanyada per uns veïns i representants de la plataforma, s'ha personat a la seu central del banc propietari de l'edifici, BBVA, i ha estat rebuda pel director, que s'ha comunicat amb el responsable immobiliari d'Anida i que ha promès que es reuniria amb Clarissa.

Recordem que aquest dijous i per ordre judicial diversos obrers tapiaren amb blocs i ciment la porta i les finestres d'una planta baixa al número 2 del passatge Picos de Europa de Son Gotleu. L'habitatge, en molt mal estat, propietat de BBVA i gestionat per ANIDA, estava ocupat des de fa quatre anys per una persona que l'habitava sense cap tipus de contracte.

L'ocupant, Clarissa dos Santos Silvano, de 52 anys, assegura que va quedar vídua quan tenia 36 anys i que té una filla malalta de gravetat ingressada a l'hospital Vall d'Hebron. Aquest divendres ha arribat a Palma després d'una nit en vaixell i deixant la filla amb uns familiars, avisant-los que no li deixin veure els informatius perquè no vol afegir aquest patiment a la seva malaltia, un càncer terminal de gargamella.

"Ahir, mentre era a Barcelona al costat de la meva filla, que té càncer terminal, em van avisar que estaven tancant la porta i les finestres amb bloquets i ciment. Els veïns em van poder treure algunes coses", ha dit als periodistes enmig del carrer.

"En cap moment he tingut coneixement que em treien al carrer", ha relatat. "Sí, és cert que hi estava d'okupa", però "en la meva situació, què més podia fer?...", ha indicat entre llàgrimes.

Clarissa dos Santos ha contat que cobra 330 euros al mes i que aquesta paga de viduïtat són tots els seus ingressos. "Jo estaria disposada a pagar un petit lloguer, però ni tan sols m'han donat aquesta possibilitat", ha indicat. "Aquesta nit dormiré a la porta, amb el meu matalàs en terra. Deman a Déu que a ningú li passi això. Si algú té sang a les venes, que vegi la meva situació i tingui pietat de mi. Al segle XXI, hi ha gent tirada als carrers i pisos tancats pels bancs", ha conclòs.

Per part seva, una altra de les portaveus de la plataforma Stop Desnonaments Mallorca, Alma Vives, ha indicat que "en tots aquests anys, ningú del banc va venir a veure-la ni a informar-la de la seva situació". Segons Vives, "el banc era conscient del que feia, perquè en la nota judicial posava que a l'interior de la casa podien existir ignorats ocupants".

stats