Societat 02/12/2020

Desmantellen a Palma una timba clandestina amb premis de fins a 120.000 euros

En total hi havia 14 persones, entre les quals es trobaven el principal organitzador i tres menors d'edat

Ara Balears
2 min
La Policia Nacional durant l'operació policial.

PalmaLa Policia Nacional ha desmantellat una timba il·legal en la qual participaven una dotzena de persones, que, a més, incomplien les mesures de seguretat sanitària imposades per la pandèmia del covid-19. Segons han explicat en un comunicat, la timba es duia a terme en un habitatge de Palma i els premis arribaven a ser de fins a 120.000 euros.

Durant l'operació contra el joc clandestí, els agents van sorprendre deu persones participant en el joc i dos més esperant el seu torn, a més de l'organitzador i d'una dona que havia estat contractada per fer manicures. Segons els investigadors, la pràctica de joc clandestí que es feia en aquest habitatge es va intensificar al juliol, quan l'organitzador va començar a fer gales d'horabaixa a partir de les 16 h i de vespre quan acabava l'anterior.

Les timbes es feien durant tota la setmana i els dies que hi havia més gent eren els divendres, dissabtes i diumenges, quan s'hi arribaven a reunir entre 50 i 70 jugadors. A causa de les limitacions horàries, l'organitzador va decidir abaixar la intensitat de les partides, fixant un màxim de 500 euros i un mínim de 200. No obstant això, en determinades dates, l'import mínim d'aposta ascendia a 5.000 euros i hi assistien jugadors locals, de la Península i de països d'Europa, Àsia i Àfrica.

Va ser dissabte passat quan la Policia Nacional va dur a terme la fase operativa i va accedir al domicili. En total, hi havia 14 persones, entre les quals es trobaven el principal organitzador i tres menors d'edat. Hi havia 10 homes que jugaven a pòquer i el crupier disposava de fitxes que tenien un valor de 15.072 euros i els jugadors, de 13.856 euros. Durant l'operació varen arribar a l'habitatge més persones amb la intenció de participar en el joc, algun d'ells amb més de 4.000 euros en efectiu.

Durant l'escorcoll es van intervenir 16.675 euros en metàl·lic, tres taules de joc de pòquer, tres maletins amb material de joc, daus, fitxes i diverses caixes amb fitxes a nom d'alguns jugadors, un ordinador i documentació. Els investigadors van descobrir que en algunes partides s'havia arribat a guanyar un premi d'uns 120.000 euros.

stats