Societat 22/09/2020

Desmantellen a Sencelles una de les majors plantacions de marihuana de les Balears

La Guàrdia Civil i la Policia Local de Sencelles han requisat 724 plantes

Ara Balears
1 min

PalmaLa Guàrdia Civil i la Policia Local de Sencelles han desmantellat una de les majors plantacions de marihuana de les Balears dels darrers anys, segons han informat els cossos policials en un comunicat aquest dimarts. A conseqüència d'això, han detingut sis persones per un presumpte delicte contra la salut pública per cultiu i elaboració i venda de droga.

En l'operatiu, han requisat 724 plantes de gran volum i més de 40 quilos de cabdells secs en una finca rural propera al nucli de Ruberts, on varen rebre informació que havien instal·lat una plantació de marihuana. Per tal de localitzar-la, els agents d'ambdós cossos es varen repartir pels camins del voltant fins que una patrulla es va adonar d'una forta olor de cànnabis.

Després de seguir el rastre, varen arribar a un terreny rural on els agents varen trobar un cultiu format per 724 plantes de marihuana, totes de gran volum i dimensions, algunes de les quals superaven els quatre metres d'alçària. Així mateix, es varen identificar dues zones al terreny: una que es feia servir per desfullar les plantes i l'altra per assecar-les i emmagatzemar-les en forma de cabdells. A més, els guàrdies civils i policies locals varen trobar 40 quilos de la substància ja seca.

En el moment de la intervenció, els responsables del cultiu es trobaven al lloc dels fets i varen ser detinguts. Per al tall i el trasllat de la plantació, els agents varen sol·licitar la col·laboració de la brigada municipal de Sencelles, que va carregar diversos camions amb les plantes requisades.

stats