Societat 26/09/2018

Desestimen tots els recursos de nul·litat a la sentència del cas Nóos

El Suprem confirma totes les condemnes dictades

S. V.
1 min
Imatge d'arxiu ARA Balears.

PalmaLa Sala Penal del Tribunal Suprem ha desestimat els incidents de nul·litat interposats per les defenses d'Iñaki Urdangarin i Diego Torres, Ana María Tejeiro, l'Institut Nóos d'Investigació Aplicada, Virtual Estrategies Sl, Nóos Consultoría Estratégica S.L., Fundación Deporte Cultural e Integración social, Shiriaimasu S.L. i Intuit Strategy Innovation Lab S.L. contra la sentència que va dictar la mateixa Sala el passat 8 de juny i que confirmà les condemnes dictades en el marc del cas Nóos.

A la interlocutòria s'explica que les defenses al·leguen qüestions que no tenen cap relació amb l'estricte contingut propi d'un incident de nul·litat d'actuacions, ja que no es destinen a les noves decisions adoptades pel Suprem quan va resoldre els recursos de cassació. "Combaten indirectament allò que decidí l'Audiència de Palma i que la Sala va confirmar referendant els seus arguments i reforçant-los", diu el tribunal.

L'incident de nul·litat en seu cassacional "no es pot convertir en un recurs de súplica per entrar en dialèctica amb el Tribunal i rebatre els arguments que s'hagin exposat a la sentència o manifestar-ne discrepàncies", afegeix l'escrit.

Les queixes plantejades per les defenses no susciten un nou debat sinó que, segons el Suprem, "són un intent d'allargar el debat de la cassació".

stats