Història
Societat 12/11/2022

El desenvolupament del nou pla de 1998

A principi dels 90, els grans edificis començaven a configurar una ciutat diferent, preparada per rebre milions de persones i donar protagonisme a la globalització i a les grans multinacionals

Palma XXI
1 min
Cartografia digitalitzada de la Carta Històrica de l’any 2006, amb la imatge aèria de 2008 de fons.

PalmaA causa de l’encariment del preu de l’habitatge al centre i a la costa, les zones de creixement es desplaçaren cap als afores. D’aquesta manera, barris que fins ara havien estat considerats com d’extraradi o perifèrics i separats del centre per la via de cintura augmentaren la seva edificació. El preu menor de l’habitatge i la nova forma constructiva amb edificis residencials amb jardins i piscines comunitàries, així com garatges privats, suposaren una major qualitat de vida per als residents. La població de Palma l’any 2006 era de 375.048 habitants.

El 1996 s’iniciaren les obres del nou Hospital Universitari Son Llàtzer, al districte de Llevant. S’inaugurà l’any 2001, i donà cobertura a la població de la zona oest de Palma.

Abans del 1995 ja s’havia fet la primera fase d’ampliació de l’aeroport, amb l’ampliació de les pistes. El 1997 es començà la construcció de la nova terminal. La torre de control també s’amplià i, en darrer lloc, es construí l’edifici dedicat a pàrquing.

El 1999 s’inaugurà el nou centre penitenciari de Palma, a la carretera de Sóller, a prop de l’antiga presó.

El nou estadi de futbol, Son Moix, acabà de construir-se i s’inaugurà el 1999, amb motiu de la Universíada. L’antic estadi de futbol del Reial Mallorca, el Lluís Sitjar, s’abandonà i fins anys després no fou derruït.

El Parc Balear d’Innovació Tecnològica (Parc BIT) començà les obres a principi de l’any 2000 i s’inaugurà l’any 2002. Es localitza al costat del Campus de la Universitat de les Illes Balears, a la carretera de Valldemossa.

El port de Palma experimentà importants ampliacions i es construïren nous pantalans.

stats