La setmana que m'espera
Societat 24/07/2021

“Per desconnectar, m’agrada posar música i ballar”

La consellera d'Agricultura, Mae de la Concha, explica com serà la seva setmana

2 min
Mae de la Concha, consellera d’Agricultura

PalmaComençaré la setmana tornant de Menorca. Hi vaig tot el cap de setmana per celebrar el meu aniversari amb la família. Dilluns agafaré un avió a primera hora, perquè a les 8.30 h em posen la segona dosi de la vacuna. Després, hauré d’anar directament al Consell de Govern. Aquest mateix dia també he de vacunar els meus cans. En tenc dos, en Darwin i na Tatín, i són pare i filla. Tenen 11 anys i 9, però són molt juvenils. Visc tota sola a Costitx i em fan molta companyia.

Sempre em solc despertar entre les 6.30 i les 7 h, i el primer que faig és llegir les notícies. Si tenc temps, també trec els cans. Un dels avantatges de Costitx és que tens la natura a deu passes. M’hi sent bé, perquè sempre m’he criat a zones rurals o semirurals. Passejar per la natura m’ajuda a tenir la ment neta i les idees clares. Dimarts tenim ple. Tenc una pregunta de pesca preparada, així que m’anirà bé fer una caminada matinera. No solc berenar. De fet, no tenc gana fins a mitjan matí. A Costitx hi ha botigues amb productes frescos. Hi vaig a comprar. M’agrada cuinar, i el meu plat preferit és la truita de patates amb ensalada i tomàtiga.

A l’estiu la gent se’n va de vacances; per això, encara no tenc tancada l’agenda de dimecres i dijous. Divendres tenc una reunió amb tot l’equip. És molt llarga, sol durar unes quatre hores, perquè planificam tota la setmana i feim balanç de la que hem passat. A Menorca hi vaig cada dos caps de setmana, per això aquest no hi aniré. Diumenge també aniré a la Conselleria a fer feina. Hi vaig a mitjan matí i torn a casa devers les 20 h. La connexió d’autobús Costitx-Palma en cap de setmana és molt escassa, per això hi qued tant de temps. Però em va bé, perquè això em permet començar la setmana amb tota la feina organitzada, i faig tot el que no puc fer entre setmana.

Dissabte és el meu únic dia lliure i aprofit per fer les feines de casa, com rentar la roba, netejar en profunditat i anar a fer la compra. Per desconnectar, m’agrada posar música i ballar. El meu pare era aficionat a la música clàssica i cada setmana em duia de concert. Jo crec que això ha fet que m’agradi tot tipus de música, però ha de ser bona, no em val qualsevol tipus de música. Escolt rock, heavy, pop, salsa, música cubana i fins i tot tangos. També cant. Quan vaig arribar a Costitx em vaig apuntar a un cor, però ho vaig deixar per incompatibilitat amb l’horari laboral.

Som fan de tot el que estigui relacionat amb la cultura, l’art i la natura perquè és el que més alimenta l’esperit. M’agrada el cinema i l’he enyorat molt durant la pandèmia. A Menorca hi anava dos pics per setmana. Mir les pel·lícules en versió original, sense subtítols.

Els dissabtes aprofit per telefonar a les meves filles i parlar amb elles. Tenc una neta de cinc mesos. És moníssima. Sempre me n’envien fotos i vídeos. M’agrada molt veure-la.

stats