Meteorologia
Societat 07/10/2022

Desallotgen una dona a Maó després que el sostre de la casa caigués per la pluja

La forta precipitació complica les tasques dels bombers i dels serveis d'emergències

T. C. / I. M.
2 min
Esfondrament d'una teulada d'una casa del centre de Maó.

PalmaLa forta pluja a Menorca ha causat diferents incidents a l'illa. Una dona ha hagut de ser desallotjada de ca seva, al centre de Maó, per l'esfondrament parcial d'una teulada. La intensitat de la precipitació està dificultant les tasques dels bombers i dels serveis d'emergències.

L'incident s'ha produït a les 10 hores, quan una telefonada als bombers els requeria per retirar les restes de la teulada d'una casa que s'havia esfondrat parcialment. Davant la possibilitat que aquestes restes provocassin desperfectes en un primer pis, s'ha decidit apuntalar l'estructura. Un arquitecte de l'Ajuntament de Maó ha decretat el desallotjament i una empresa constructora ha retirat les runes. A aquest incident cal sumar-hi les inundacions registrades al polígon industrial i les principals vies de sortida de la ciutat.

D'altra banda, a Ferreries les nombroses goteres han fet malbé la nova superfície instal·lada al poliesportiu, que ha suposat al consistori una inversió de 100.000 euros. També s'han inundat l'escola i l'auditori d'aquest municipi. Finalment, cal destacar les quatre avaries en el subministrament elèctric les darreres hores als municipis de Ciutadella, Sant Lluís i Alaior.

Segons ha informat l'Aemet, la tempesta continua afectant de ple el Llevant de l'illa. A l'aeroport de Menorca ja s'han superat els 100 litres per metre quadrat. A primera hora del dematí ja s'havien acumulat 73 litres per metre quadrat a Llucmaçanes, 60 a Sant Climent i 50 a Maó. Els bombers han fet més d'una desena d'actuacions a causa de diverses inundacions a habitatges.

Esfondrament d'una teulada a una casa del centre de Maó

A més, segons ha informat IB3, hi ha hagut avaries elèctriques i les zones de Cala en Porter i Sant Climent i una zona rural de Ciutadella han quedat sense subministrament. Així mateix, el mal temps ha obligat a cancel·lar un vol amb Barcelona. La forta pluja n'ha impedit l'aterratge i l'avió ha fet mitja volta cap a Catalunya i s'ha anul·lat la sortida des de Menorca.

stats