Guàrdia Civil
Societat 28/11/2023

Desactiven nou granades i projectils de la Guerra Civil trobats al punt verd d'Esporles

Mitjançant la investigació oberta per esbrinar la procedència d'aquests artefactes, es va localitzar la persona que els havia deixat al lloc

ARA Balears
1 min
Els projectils trobats al punt verd.

PalmaLa Guàrdia Civil ha desactivat diverses granades i projectils, de l'època de la Guerra Civil, trobats al punt verd d'Esporles. Dissabte passat, un empleat del punt verd d'aquest municipi mallorquí es va posar en contacte amb l'Institut Armat perquè va trobar a les seves instal·lacions una caixa que contenia el que semblaven ser artefactes explosius. Es va traslladar al lloc una patrulla, que, en comprovar el contingut de la caixa, va activar els especialistes en desactivació d'explosius (Gedex).

Posteriorment, els especialistes del Gedex van comprovar que a l'interior de la caixa hi havia tres granades de mà Oto M35, una granada de mà polonesa, dues granades de morter Brixia, una granada de morter Valero i dos projectils anticarro de 35''. Sis d'aquests artefactes tenien càrrega explosiva. Després de comprovar que el seu trasllat no presentava riscos, els van dur a un lloc segur, on els van desactivar. L'operació va transcórrer sense incidents.

Mitjançant la investigació oberta per esbrinar la procedència d'aquests artefactes, es va localitzar la persona que els havia deixat al lloc, que desconeixia què hi havia a l'interior de les caixes. Aquesta persona havia estat contractada pel propietari d'unes cotxeres, situades a una zona rústica de la localitat de Campanet, que les havia heretat del seu avi. En procedir a la venda, aquest va decidir buidar-les i desfer-se de tots els estris emmagatzemats allà des de feia més de 50 anys per part de l'ancià.

stats